Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Cabinepersoneel KLM gaat 24 uur staken in januari

Cabinepersoneel KLM gaat 24 uur staken in januari

Een deel van het cabinepersoneel van KLM legt op maandag 8 januari een etmaal het werk neer. Daardoor zullen volgens FNV die dag minder of zelfs geen KLM-vluchten vertrekken vanaf Schiphol.

| Boris Lemereis

Het zou voor het eerst in de 98-jarige geschiedenis van KLM zijn dat het cabinepersoneel een hele dag staakt.

Lees ook
Zet je schrap: Ryanair cancelt ook deze winter vluchten

Een steward minder
FNV protesteert daarmee tegen het besluit van de luchtvaartmaatschappij, ruim een jaar geleden, om op een deel van de verre vluchten met een steward minder te vliegen. Die bezuinigingsmaatregel heeft geleid tot een verhoging van de werkdruk. Ook de dienstverlening aan passagiers is volgens de vakbond in het geding. Eerder waren er al stiptheidsacties en korte werkonderbrekingen.

Ruim op tijd
FNV heeft de staking nu al aangekondigd zodat KLM ruim de tijd heeft om maatregelen te treffen. Aan de andere kant biedt dat ook de gelegenheid om er alsnog samen uit te komen, zegt FNV-onderhandelaar Birte Nelen. “Maar dan moet wel eerst de volledige cabinebezetting terug.”

Beraden
KLM wilde nog niet inhoudelijk reageren op de aankondiging van FNV. “Wij hebben er kennis van genomen en beraden ons”, zei een woordvoerder. FNV vertegenwoordigt ongeveer een kwart van de bij elkaar 9.500 stewards en stewardessen. Of ook de grotere cabinebond VNC meedoet, is nog onduidelijk.

NIEUWS | REIZEN

Bron: FNV / ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser