reizen

Brit gearresteerd in Dubai nadat hij per ongeluk andere man aanraakte in bar

Brit gearresteerd in Dubai nadat hij per ongeluk andere man aanraakte in bar

De Schotse Jamie (27) zit al sinds juli vast in Dubai. Toen hij in een bar per ongeluk de heup van een andere man raakte met zijn hand, stond binnen een half uur de politie op de stoep.

| Lisa Koetsenruijter

Die arresteerde hem op verdenking van onfatsoenlijk gedrag en alcoholgebruik.

Lees ook
Briefje met berekeningen gevonden op hotelkamer schutter Las Vegas

Stop-over
Jamie Harron werkt als elektricien in Afghanistan. Op weg naar dat land had hij een stop-over van twee dagen in de Verenigde Arabische Emiraten. Zijn bezoek aan de Rock Bottom Bar in Dubai, op 15 juli, liep uit op een nachtmerrie.

Morsen voorkomen
In die bar zou Jamie ongewenst een andere man hebben aangeraakt. Wat er volgens de Brit zelf is gebeurd? Hij hief, om te voorkomen dat hij drank morste, zijn hand met daarin een glas op, en raakte daarbij per ongeluk de heup van een andere, mannelijke bezoeker.

Vrij op borgtocht
Jamie zat vijf dagen in de cel en is nu vrij op borgtocht. Zijn paspoort werd afgenomen en hij kan nog steeds het land niet uit. Naar verluidt is hij zijn baan kwijt en heeft hij al tienduizenden ponden uitgegeven aan juridische ondersteuning. Zijn proces zou vandaag plaatsvinden. Jamie kan drie jaar cel krijgen voor zijn ‘vergrijp’.

Kwetsbaar
De actiegroep Detained in Dubai maakt zich hard voor de vrijlating van Jamie. Een woordvoerder legt uit aan de BBC: “Het is schandelijk dat hij al zo lang in het land wordt vastgehouden. Dit is wederom een voorbeeld van hoe kwetsbaar toeristen in Dubai zijn om gearresteerd en vastgehouden te worden, en van hoe ongeorganiseerd de rechtsgang hier is.”

NIEUWS | OPMERKELIJK | BUITENLAND | REIZEN

Bron: BBC

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser