Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Deze Nederlander schreef over 'luie Spanjaarden' en heeft nu heel Spanje op zijn dak

Deze Nederlander schreef over 'luie Spanjaarden' en heeft nu heel Spanje op zijn dak

Vincent Werner heeft een hostel in Barcelona, en schreef een boek over ‘luie Spanjaarden’. “Bijna elke Spanjaard wil wel rijk worden, maar bijna niet een wil hard werken om dat te bereiken”.

| Bram Steijns

Vandaag tipt Blendle dit artikel uit AD.

Lees ook
Financieel onafhankelijk of lekker veel vrije tijd? 10 x dit vinden jullie van deeltijdwerken

Spiegel

Met zijn boek wil hij de Spanjaarden een spiegel voorhouden, vertelt hij in AD. “In elk land gaan dingen fout, maar in Spanje staan alle parameters in het rood, van corruptie tot slecht financieel beleid, van talenkennis tot werkloosheid, van drugsgebruik tot de vriendjespolitiek”.

Dreiging

Volgens Werner zijn de Spanjaarden een echte bedreiging voor Europa. “Bijna elke Spanjaard wil wel rijk worden, maar bijna niet een wil hard werken om dat te bereiken”, zegt hij. “Dit land bewijst keer op keer dat het niet op EU-koers kan blijven zonder interventie”.

Kritiek

Maar zijn kritiek wordt hem niet in dank afgenomen. Wie denkt hij wel niet dat hij is, denken de Spanjaarden. “Ga terug naar je land”, is dan ook een van de gebruikelijk reacties, vooral op Twitter. En dat is nog zo’n defect van de Spanjaarden, volgens Werner. “Ze kunnen helemaal niet tegen kritiek. Je moet hier tegen je baas of in een restaurant echt niet zeggen dat iets niet goed is”.

Lees het hele artikel op Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | LIFESTYLE | BUITENLAND | BLENDLE TIPT | REIZEN

Bron: Blendle | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser