Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Twee mannelijke pinguïns uit Australië broeden samen een ei uit

Sphen en Magic, twee mannelijke pinguïns uit het Sea Life Aquarium in Sydney, zijn meer dan gewoon vrienden. Dierenverzorgers vermoedden dat al een tijdje en gaven het koppel daarom een ei om uit te broeden.

| Tim van Rodijnen

En dat gaat Sphen en Magic zeer goed af. Je ziet het setje in de video.

Eigen nest

Toen het broedseizoen eenmaal begon, begonnen de twee ezelspinguïns, die samen de bijnaam ‘Sphengic’ kregen, stenen te verzamelen om een nest mee te maken. “Ook maakte het tweetal buigingen naar elkaar. Dat is de ezelspinguïn-manier om te zeggen dat ze van elkaar houden,” vertelt Tish Hannan aan ABC News.

Nep-ei

Eerst kregen Sphen en Magic een nep-ei in hun nest, zodat ze konden oefenen voor het echte werk. Dat ging vervolgens zo goed dat ze een echt ei kregen, uit het nest van een ander pinguïnkoppel, dat twee eieren had.

‘Natuurtalenten’

Hannan vindt Sphen en Magic ‘echte natuurtalenten’. “Ze wisselen dagelijks van taak”, zegt Hannan. “Eén van de twee zit op het ei en de ander zorgt dat er geen indringers in de buurt kunnen komen om stenen uit het nest te stelen.”

Lees ook
De grootste kolonie koningspinguïns ter wereld enorm gekrompen

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

VIDEO'S | SNACKS | L'HOMO. | BUITENLAND | REIZEN

Bron: ABC News | Foto: Still video Sealife Sydney Aquarium

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser