Advertorial

Athene is extreem de moeite waard: 5 x dit moet je er doen als je er bent

Athene is extreem de moeite waard: 5 x dit moet je er doen als je er bent

Het is misschien niet de eerste de beste stad waar je aan denkt voor een stedentrip, maar mensen, wat is Athene de moeite waard. En nee, niet alleen vanwege het lekkere weer 

De reisexperts van TUI gingen erop uit en verzamelden hun vijf allerbeste tips voor deze met historie doordrenkte stad. Komen ze.

Lees ook
In de benen: 7 x en dáárom houden we zo van Athene

Cocktail drinken met 360 graden uitzicht
Ben je in Athene, sla rooftopbar 360 Degrees dan niet over. De naam zegt het al: je vindt hier het beste uitzicht (namelijk 360 graden) over Athene inclusief de wereldberoemde Akropolis. Vooral ’s avonds is het er een feest omdat de stad en de ruïne dan prachtig verlicht zijn. Wil je er graag een hapje eten, dan doe je er goed aan om te reserveren. De spot is namelijk ook bijzonder populair bij de Atheners zelf. Slapen kun je er overigens ook, maar dan moet je je portemonnee wel even leegschudden.

Bezoek de wijk Psiri
Trek je wandelschoeisel aan en slenter door de wijk Psiri. Je vindt hier onder andere een heel gezellig pleintje waar je een goede mix van locals en toeristen tegenkomt. Erg populair onder de inwoners van Athene is Beertime, waar je de heerlijkste lokale biertjes geserveerd krijgt. Verder vind je in deze wijk veel mooie galeries van jonge ontwerpers en kunstenaars.

Sieradenwinkeltje
Tegenover Remember Fashion in Psiri zit – een beetje verscholen – een heel hip en uniek sieradenwinkeltje. Je moet hiervoor echt de Agiou Dimitrou oplopen en goed speuren, anders ben je er zo voorbij gelopen. Maar dan is het wel scoren: je vindt er oorbellen en kettinkjes waar je thuis sowieso niemand mee zal zien.

The Art Foundation: TAF
Niet alle hippe uitgaansgelegenheden springen zomaar in het oog als je in Athene bent. Zo zijn er een aantal goed ‘verborgen’ clubs. Eén daarvan vind je in een zijstraatje van de Athens Flea Market (metrostation Monastraki) en heet TAF. Een ietwat alternatieve club op een heel bijzondere locatie. Verscholen achter een houten deur vind je een oud pand met een grote binnentuin. Vroeger was dit een kleine gevangenis voor politieke gevangenen maar tegenwoordig is het een van de meest bijzondere uitgaansgelegenheden van Athene.

Balux Cafe Sea Side
Wil je aan het eind van de dag (of gewoon aan het begin, dat mag natuurlijk ook) even ontsnappen aan de drukte van de stad? Ga dan naar Balux Cafe Sea Side: een fijn tentje waar je lekker aan het water kunt ontspannen op heerlijke ligbedden. Heb je toch een beetje een stad- én strandvakantie ineen.

Bij TUI is Athene nu Stad van de Maand, wat inhoudt dat er heerlijke aanbiedingen zijn voor iedereen die die kant op wil vliegen. Even vier dagen ertussenuit bijvoorbeeld? Wij zouden het wel weten. 

Volg LINDA.reizen nu ook via Facebook voor een vrolijke dosis reisberichten op je tijdlijn.

SNACKS | ADVERTORIAL | REIZEN

Bron: TUI | Foto: TUI

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser