Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Altijd al een held willen zijn? Je kunt nu (mits een goedgevulde portemonnee) de Notre Dame redden

Altijd al een held willen zijn? Je kunt nu (mits een goedgevulde portemonnee) de Notre Dame redden

Denk je aan Parijs, dan denk je aan de Eiffeltoren en de Notre Dame. Helaas verandert ‘Quasimodo’s kathedraal’ langzaam in een bouwval. 

| Suzette Hermsen

Wie ter plekke is en even goed naar boven kijkt, ziet dat de boel met stalen draden bij elkaar wordt gehouden.

Lees ook
Lekker in je pastinaakie: Parijs opent nudistenrestaurant in hartje centrum

Geld inzamelen
Ook zijn er her en der al wat beeldjes weggehaald, uit angst dat ze afbrokkelen en op de hoofden van voorbijgangers vallen. Einde verhaal? Stichting Vrienden van de Notre Dame hoopt van niet en is heel hard bezig geld in te zamelen. Heel veel geld.

De VS
Om de hele kerk te redden is er 150 miljoen euro nodig, maar voor de dringendste werken kunnen ze beginnen met 60 miljoen. Om al dat geld te verzamelen is de hoop gevestigd op de Verenigde Staten. Raar? Niet als je bedenkt dat veel Amerikanen – met dank aan de Disneyfilm De Klokkenluider van de Notre Dame – helemaal wild zijn van het bouwwerk. Er wordt zelf voorzichtig gekeken naar Beyoncé en Jay Z, die ‘fans van de kathedraal’ zouden zijn.

Geld over? 
Inmiddels zijn er al zeshonderd donateurs gevonden, maar wie dat zijn of hoeveel geld er is opgehaald, wordt niet bekendgemaakt. Dus nou ja, heb je zelf nog wat geld over en draag je de kathedraal ook een warm hart toe? Dan weet je waar het ontzettend welkom is.

Volg LINDA.reizen nu ook via Facebook voor een vrolijke dosis reisberichten op je tijdlijn.

SNACKS | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Bron: HLN | Foto: Pixabay

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser