Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Maaike kwam Ali B tegen in het vliegtuig en trok zijn aandacht met een gedicht

Zondagnacht zat Maaike Hamer (44) uit Loosdrecht in het vliegtuig van Marrakesh naar Amsterdam toen ze plotseling de krullen van Ali B boven een stoel uit zag komen. 

| Kirsten Zijderveld

En vanaf dat moment wist ze: ik moet met hem op de foto. Minstens.

Lees ook
Ali B verwacht derde kindje met vrouw Breghje en kondigt dat aan met deze foto

Ali B in het vliegtuig

“Ik was met drie vriendinnen een lang weekend naar Marokko geweest, met een laatste slopende dag in Marrakesh. Zondagnacht stapten we na vertraging doodmoe het vliegtuig in. Ik wilde net gaan slapen, toen een van m’n vriendinnen zei dat Ali voorin het vliegtuig zat.” Maaike heeft een tweeling van tien die de rapper helemaal geweldig vindt, en zelf kijkt ze met plezier mee naar zijn programma’s.

Originele aanpak

“Ik wilde wel zeker weten dat hij het was en dus vroeg ik aan mijn buurman – zelf was ik te slap om erheen te gaan – of hij wilde kijken of hij het écht was. En ja hoor. Nú moet ik iets bedenken, dacht ik.” Maaike wilde sowieso een selfie met Ali, maar aangezien hij dat verzoek al zo vaak krijgt, besloot ze voor een originelere aanpak te gaan.

Gedicht voordragen

“Achterop de factuur van ons hotel schreef ik snel een gedicht dat ik aan hem wilde voorlezen. Ik ramde het er in tien minuten uit, schreef het nog een keer netjes over en voegde voor de zekerheid mijn e-mail, telefoonnummer en social kanalen toe. Je weet maar nooit.”

‘Nog nooit zo zenuwachtig’

Maaike was bloednerveus. “Ik presenteer voor m’n werk soms wel voor honderd mensen, maar ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest. Ik deed snel m’n bril af en lenzen in, een make-upje erop en dacht: nu ga ik het doen.” Wat er daarna gebeurde, bekijk je in de video bovenaan deze pagina. En haar kinderen? “Die moesten keihard lachen. ‘Mama, jij bent knettergek.'”

Meer reisberichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen dan ook op Facebook.

VIDEO'S | NIEUWS | BEKEND | INTERVIEW | REIZEN

Bron: Maaike Hamer | Foto: Maaike Hamer

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser