Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Vanaf vandaag kunnen alle achttienjarigen zich aanmelden voor gratis treinreis door Europa

Vanaf vandaag kunnen alle achttienjarigen zich aanmelden voor gratis treinreis door Europa

Vijftienduizend achttienjarigen, onder wie vijfhonderd Nederlandse jongeren, kunnen deze zomer gratis met de trein door Europa reizen. Vanaf vandaag kunnen zij zich hiervoor aanmelden.

| Marloes van Wijnen

De deelnemers worden vervolgens geselecteerd aan de hand van een aantal vragen die ze over het Europees cultureel erfgoed en de Europese verkiezingen volgend jaar moeten beantwoorden.

Lees ook: Maandenlang gratis reizen met de trein door lek bij NS

‘Liefde voor Europa’

Europarlementariër Manfred Weber kwam in 2016 al met het idee, waarmee hij hoopt ‘de Europa-liefde van de jeugd’ aan te wakkeren. Weber: “We hebben Erasmus al (de mogelijkheid voor jongeren om te studeren aan buitenlandse universiteiten binnen Europa), maar dit is echt voor alle jongeren.”

Reizen door de EU

Iedereen die op 1 juli achttien jaar is, kan zich vanaf vandaag tot 26 juni online opgeven voor het zogenoemde DiscoverEU-programma, oftewel een ticket dat ze voor uiterlijk dertig dagen naar maximaal vier landen voert. In principe gaat de reis per trein maar om alle hoeken en gaten van de EU bereikbaar te maken kunnen sommige trajecten ook met de bus, boot of in uitzonderlijke gevallen het vliegtuig worden afgelegd.

Meer van dit? Volg LINDA.reizen nu ook op Facebook.

NIEUWS | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Bron: ANP | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser