Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Ministerie van Buitenlandse Zaken past reisadvies Nicaragua aan door rellen

Ministerie van Buitenlandse Zaken past reisadvies Nicaragua aan door rellen

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Nicaragua aangepast. Dit naar aanleiding van de gewelddadige demonstraties die er momenteel gaande zijn.

| Yara Mureau

Buitenlandse Zaken raadt daarom aan ‘geen enkel risico te nemen door demonstraties en protesten te vermijden’.

Lees ook
Journalist tijdens Facebook-livestream doodgeschoten bij rellen in Nicaragua

‘Blijf weg’

“Blijf ook weg van samenscholingen en van andere plekken waar er kans op confrontatie is. Vooral in de steden en bij de universiteiten is het onrustig.” Mocht je toch in de buurt komen van zo’n protest, moet je daar volgens het ministerie zo snel mogelijk van weggaan. Ook is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de situatie via de media en de accommodaties, en de aanwijzingen van de lokale autoriteiten te volgen.

Onrustig

Al een paar dagen is het onrustig in Nicaragua en wordt er gedemonstreerd. De demonstraties worden gehouden tegen een nieuwe wet van president Ortega. In de nieuwe wet worden sociale premies verhoogd en de pensioenuitkeringen verlaagd. Honderden gepensioneerden gingen de straat op, die later steun kregen van studenten en arbeiders uit het hele land.

NIEUWS | REIZEN

Bron: Buitenlandse Zaken | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser