Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

9 x hele fijne adressen in Wenen met een absolute wow-factor

9 x hele fijne adressen in Wenen met een absolute wow-factor

Soms is het even niet anders: je komt in een geweldige stad, maar kunt er maar 24 uur zijn. In de rubriek ’24 uur in’ loodsen we je langs de leukste plekken van een stad. 

| Sandy Verhoeve

Opdat je nooit bang hoeft te zijn iets te missen.

Lees ook
24 uur in Parijs: omdat een tour de l’amour nooít verveelt

Sacher en Sissi
Deze keer Wenen: uiteraard de stad van keizerin Sissi en de wereldberoemde Sachertorte van Hotel Sacher, maar ook de stad van zes miljoen toeristen per jaar en plekken die iéts minder toeristisch zijn. Zoals? Oud-LINDA.wereldwijf Sandy Verhoeve woont al een paar jaar in Wenen en tipt ons haar favoriete plekken:

1. Motto am Fluss
Begin de dag met een biologisch verantwoord ontbijt bij Motto am Fluss. ’s Zomers zit je hier heerlijk in de zon op het terras met uitzicht over het Donaukanaal. Binnen is het ook gezellig. Ontbijten kun je hier naar goed Weens gebruik tot 16.00 uur.

2. De koets op
Loop vervolgens naar de imposante Stephansdom, het ultieme hart van de stad. Neem een kijkje in de kathedraal, brand een kaarsje en stap buiten in een koets om de oude stad te verkennen. Jazeker, een beetje toeristisch, maar het is ook een leuke, ontspannen en vooral praktische manier om in een uur tijd de talloze historische gebouwen aan je voorbij te zien trekken. Ik herinner me mijn eerste kennismaking met Wenen. Ik was met stomheid geslagen; zoveel pracht en praal, het hield maar niet op.

Mocht je de negentig euro die een rit van een uur door de binnenstad kost er niet voor over hebben, dan kun je natuurlijk ook gewoon gaan wandelen door het middeleeuwse centrum en de dure winkelstraten van het Goldenes Quartier.

3. Julius Meinl am Graben én Demel
Loop even naar binnen bij Julius Meinl am Graben, waar je werkelijk alles kunt krijgen wat met eten te maken heeft. En neem daarna vooral ook een kijkje bij de legendarische patisserie Demel op de sjieke Kohlmarkt en koop een reep chocola, al is het maar vanwege het mooie roze tasje dat je er gratis bij krijgt. Achterin de winkel tonen de bakkers achter glas hun vakmanschap, een prachtig gezicht.

Lees ook
24 uur in Rome: lekker op je Vespa door de stad cruisen

4. MuseumsQuartier
Vervolgens is het immer gerade aus: via de indrukwekkende Michaelerplatz, langs het keizerlijk paleis de Hofburg, over de Maria-Theresien-Platz naar het MuseumsQuartier. Dat is dé plek om met mooi weer te chillen op een van de gekleurde kunststof ligobjecten, of om een museum in te duiken. Zoals het Leopold Museum, dat de grootste Egon Schielecollectie ter wereld bezit.

5. Palmenhaus en het Albertina museum
Voor een lunch met een hele hoge wow-factor ga je naar het Palmenhaus, een brasserie in een grote glazen kas in Art Nouveau-stijl, vol metershoge palmen en bruisende gezelligheid. Daarna ben je hopelijk helemaal klaar voor het naastgelegen Albertina museum. In dit klassieke Habsburgse paleis vind je meesterwerken van de 15e eeuw tot nu, van Picasso tot Van Gogh. Een absolute must.

#cafe #brasserie #palmenhaus #burggarten #vienna #justwow

A post shared by Sandy Verhoeve (@feelgoodexplorer) on

6. Café Bräunerhof
De tijd begint te dringen, maar je bent niet in Wenen geweest zonder een bezoek aan een van de vele typisch Weense koffiehuizen. Café Bräunerhof zit een beetje verstopt in een achterafstraatje en is dan ook iets minder toeristisch en vooral Weenser dan Weens. Verbaas je niet over mogelijk onvriendelijke obers, die horen bij het concept.

7. Zum Schwarzen Kameel
Dan is het nu tijd voor het mooiste café van de stad: Zum Schwarzen Kameel, al sinds 1618 een waar instituut. Hier is het zien en gezien worden, het liefst met een paar Chanel- of Louis Vuitton-tassen aan je arm. Doe alsof je erbij hoort en bestel een Schladminger (bier), een Grünen Veltliner (witte wijn), een Zweigelt (rode wijn) of een Hugo (het laatste modedrankje).

8. Het 25 Hours Hotel of het Magdas Hotel
Voordat je gaat eten wil je vermoedelijk even uitrusten in je hotel. Misschien wel het hippe 25 Hours Hotel, met z’n coole dakterras. Of het relatief betaalbare en sympathieke Magdas Hotel, dat wordt geleid door een Nederlander en deels wordt gerund door vluchtelingen.

#vienna #view from #25hourshotelwien

A post shared by Sandy Verhoeve (@feelgoodexplorer) on

Lees ook
24 uur in Valencia, de stad van de 300 zonnige dagen per jaar

9. Skopik & Lohn
Wenen telt meer dan 3500 restaurants, maar bovenaan mijn lijst staat Skopik & Lohn. Je kunt er heerlijk eten (Oostenrijks met een twist), de bediening is vriendelijk en het plafond is één groot doldriest Oostenrijks schilderkunstwerk. Reserveer en geniet. En plan alvast je volgende bezoek, want er is zoveel dat je nog moet zien. Eén dag Wenen is eigenlijk echt véél te kort.

Zin gekregen in een tripje naar Wenen? Een stedentrip naar deze prachtige hoofdstad is deze maand in de aanbieding bij TUI, dus grijp nu je kans en trakteer jezelf op een fijn weekendje weg. Of langer natuurlijk.

SNACKS | BUITENLAND | REIZEN | 24 UUR IN

Bron: Sandy Verhoeve | Foto: Instagram Sandy Verhoeve

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser