Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

8 x geen tijd te verliezen: dit zijn de lekkerste snacks 'on the go' in New York

8 x geen tijd te verliezen: dit zijn de lekkerste snacks 'on the go' in New York

Tijdens je stedentrip in New York wil je natuurlijk zo veel mogelijk zien, maar óók lekker eten. De oplossing? Gewoon de pas erin houden en lekker eten tijdens het wandelen.

| Suzette Hermsen

Gelukkig kun je op elke hoek in The Big Apple heerlijke spullen krijgen en spot je de gele letters van McDonald’s steeds minder snel. De keuze is reuze, dus: waar moet je zijn?

Lees ook
5 x dit moet je doen als je in het sprookjesachtig mooie Marrakech bent

Even geen Starbucks

Vergeet die bagel met roomkaas, Starbuckskoffies en de foodtruck-hotdog. Reisfanaat Cathelijn Paling vertelt je waar je het lekkerste spul haalt.

1. Vanilla Buttercream cupcake bij Magnolia Bakery

Dit kleine bakkerijtje werd door een scène in de Sex and the City ineens razend populair. Terecht ook, want deze cupcakes zijn ongekend lekker. Ga voor de Vanilla Buttercream óf de Red Velvet Cheesecake. Sex and the City-fan? Kies voor de Magnolia’s op Bleecker Street en loop, met cupcake in de hand, langs het appartement van personage Carrie Bradshaw op Perry Street. Heb je meteen je eigen SATC-tour gedaan.

2. Vegan ijs bij Van Leeuwen

Van Leeuwen? Dat klinkt bekend. En dat klopt ook, want het tentje heeft Nederlandse wortels. Wat in 2007 begon met een ijscotruck en een experiment tussen drie huisgenoten in Brooklyn, liep volledig uit de hand. En gelukkig maar, want nu kunnen wij – struinend door de East Village – zo’n heerlijke vegan ijsco scoren. Tip: ga voor de Cookie Crumble Strawberry Jam(mie).

3. Egg on a role op 72 str. & Central Park West

Je kunt natuurlijk kiezen voor de typisch New Yorkse hotdog, maar dat is eigenlijk leuker voor de foto dan voor je smaakpapillen. Probeer eens een Egg on a role. Zo’n versgebakken eitje op een broodje is namelijk een prima ontbijt. En dat voor maar 2,75 dollar. De karrenmannen bakken ze supersnel, dus voor je het weet wandel je alweer tussen de gehaaste New Yorkers. Laat je bij deze kraampjes overigens niet verleiden door een broodje kebab of kip. Alle foodtrucks gaan ’s nachts namelijk naar een opslagplaats waar de hygiëne sterk te wensen over laat.

4. Yuri Sushi

Als je hier binnenstapt, vraag je je wellicht af of je op de goede plek bent, maar dat ben je. Deze mini-afhaalplaats lijkt misschien ietwat dubieus, maar ze maken wat mij betreft de beste sushi van de stad. Ben je er tussen 10:45 en 15:45 uur, dan krijg je twee sushi rolls en een frisdrank of soep voor 9,75 dollar.

5. Een sapje van Joe & the Juice

Op Manhattan kun overal een koffie, sapjes en smoothies krijgen. De Starbucks kennen we inmiddels wel en die smoothies waar een halve kilo suiker in zit, willen we eigenlijk ook niet meer. Bij Joe niets van dit alles. Je krijgt bij binnenkomst misschien lichtelijke keuzestress van het menu, maar dat lossen we bij dezen voor je op: bestel de Hell of a Nerve en je wandelt gegarandeerd gelukkig naar buiten.

6. Cookie Dough bij DŌ

Is rauw koekjesdeeg eten één van jouw heimelijke genoegens? Nou, skip het heimelijk-gedeelte, want daar is nu DŌ. En DŌ maakt allerlei goddelijke zoetigheden met als hoofdingrediënt: koekjesdeeg. Gemaakt van gepasteuriseerde eieren en met warmte behandeld meel, dus geen gevaar op salmonella. Wat ze ‘bakken’? Echt van alles. Van ijs en churro’s tot milkshakes en fudge.

Lees ook
11 x deze plekken moet je zeker niet overslaan als je in New York bent

7. Pistacchio croissant twist van Amy’s Bread

Amy’s herken je direct aan haar felgekleurde turquoise deuren. In deze lieflijke bakkerij dringt direct de geur van verse croissants je neus binnen. Klopt: alles wat hier achter de toonbank ligt, is diezelfde ochtend nog gebakken. En ‘helaas’, alles wat je hier proeft, smaakt naar meer. Tip: scoor bij je koffie to go zeker een versgebakken pistache-croissant.

8. Dumplings van Mimi Cheng’s

Eerder zin in iets hartigs? In de East Village vind je Mimi Cheng’s, waar je de beste dumplings van Manhattan kunt halen. Althans, zo gaat het gerucht. Mimi’s ligt grappig genoeg nét buiten Chinatown en is opgericht door twee zussen die dumplings wilden maken zoals moeders dat deed. Zo gezegd, zo gedaan. En dat is ze bijzonder goed gelukt.

Naar New York om al deze heerlijke happen uit te proberen? Bekijk deze fijne New- York-deals van TUI eens. 

Meer lezen van Cathelijn Paling? Op haar website 20-Something schrijft ze onder meer over haar passie voor verre reizen. En wil je lekker veel reisberichten op je tijdlijn: volg LINDA.reizen dan ook op Facebook. 

SNACKS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Cathelijn Paling | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser