Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

8 x glampings voor als je houdt van kamperen, maar liever niet je tent uit zweet

8 x glampings voor als je houdt van kamperen, maar liever niet je tent uit zweet

Het is elk jaar weer een lastige overweging: ga je dit jaar naarstig op zoek naar de avonturier in jezelf en kies je voor kamperen, of wordt het toch (weer) de luxe van een hotel?

| Marloes van Wijnen

Wij zeggen: ga toch lekker glamperen.

Glamperen maar

Een glamping (een ‘glamorous camping’, jawel) is namelijk het beste van twee werelden. Waan je in een tent, middenin de natuur met een kampvuur voor de (tent)deur, maar slaap wel op een echt matras, met elektriciteit naast je bed en de mogelijkheid gewoon rechtop te staan in plaats van als een gebukte reus de uitweg proberen te vinden. Wij zijn fan en daarom maakten we een lijstje met de mooiste glampings, in binnen- én buitenland.

1. Glamping Domes op Camping De Terp

We beginnen in ons eigen land, waar je heus niet alleen in Renesse in een opgooitent kan bivakkeren. Op Texel vind je op camping De Terp deze tent-iglo’s en daar is het zelfs goed vertoeven als het Nederlandse weer je even in de steek laat.
De Terp Texel, Den Hoorn, Texel 

2. Aux Lodges du Mas de Nadal

Zoek je het liever over de grens, dan zijn deze lodges – in de Midi-Pyrénées, in het zuiden van Frankrijk – ware paradijsjes voor jou. De tent is een plaatje, maar daar houdt de luxe niet op: het campingterrein bevat ook een bistro, zwembad en WiFi over het hele terrein.
Aux Lodges du Mas de Nadal, Sauliac-sur-Célé, Frankrijk

3. Chateau Ramsak Glamping Resort

Slovenië is misschien niet het eerste land waar je aan denkt als ultieme vakantiebestemming, maar dat verandert instant na het ontdekken van dit Glamping Resort. De natuur in de omgeving is prachtig, maar het is nog maar de vraag of je die ooit zult zien, want met privéterras voor je tent, inclusief (opblaasbare) jacuzzi, wil je waarschijnlijk het campingterrein niet meer af.
Chateau Ramsak Glamping Resort, Pocehova, Slovenië

4. Cotna Eco Retreat

Kamperen in Groot-Brittannië slaan de meeste mensen meestal over, want de kans dat de regen je daar met tent en al wegspoelt, vermijden we liever. Cotna Eco Retreat brengt daar echter verandering in, want met een houten vloer en frame waar het tentdoek over gespannen is, doet die regen je niks meer. En even: hoe gezellig is die inrichting?
Cotna Eco Retreat, Cornwall, Groot-Brittannië

Lees ook
Cindy won vorig jaar de PostcodeKanjer van drie miljoen: ‘We gaan nog steeds kamperen’

5. Finn Lough Ireland

Maar ook bij hun overzeese buurlanden kun je terecht voor een avontuur in stijl. De zogenoemde Bubble Domes die staan op het campingterrein van Finn Lough in Ierland zijn compleet van tentdoek, maar wel eentje waar je doorheen kunt kijken. En dat zorgt – vooral ’s nachts – voor een fenomenaal uitzicht.
Finn Lough Resort, Enniskillen, Ierland

6. Mile End Glamping

www.mileendglamping.com.au #mileendglamping

A post shared by Mile End Glamping (@mileendglamping) on

Glamperen kun je natuurlijk niet alleen in Europa. Sterker nog, na het maken van dit lijstje hebben we ontdekt: hoe verder de bestemming, hoe luxer de ‘tent.’ Zo vind je aan de Margaret River in Australië Mile End Glamping, en dat is glamping 2.0. In plaats van in een tent slaap je in een heuse glazen bol, met eigen badkamer, keuken én magisch uitzicht. Kunnen we dit eigenlijk nog wel kamperen noemen?
Mile End Glamping, Yelverton, Australië

7. Sandat Glamping Bali

Eén van onze favoriete vakantiebestemmingen – die we met veel mensen lijken te delen – is toch wel Bali, en daarom mag dat vakantieoord niet in dit rijtje ontbreken. Ook hier ben je aan het juiste adres voor ultra luxe glamperen, want de tenten van Sandat Glamping lijken meer op een (houten) bungalow dan op een tent. Zwembadje in de voortuin en ons hoor je niet meer.
Sandat Glamping Bali, Ubud, Bali

8. Collective Retreats

Kan je niet kiezen tussen een city trip of glamperen, waarom deze twee dan niet combineren? Het glampingterrein van Collective Retreats bevindt zich op Governors Island, slechts een korte bootrit van het bruisende Manhattan in New York. Voor deze ervaring moet je wel iets dieper in je buidel tasten (een overnachting kost ruim tweehonderd euro), maar van de hotelprijzen in New York word je óók niet blij. En eerlijk is eerlijk: hoe gaaf is deze ervaring?
Collective Retreats, Governors Island, New York

Krijg jij na deze lijst ook de drang om meteen die glampeer-vakantie te boeken? Kijk dan vooral ook even naar het aanbod van TUI.

Lees ook
Met Fikkie op vakantie? Dat kun je nu doen op deze speciale hondenglampings

De zon schijnt en daarom geeft LINDA. korting op de fijnste producten in onze shop. Neem hier snel een kijkje.

SNACKS | LIJSTJE VAN DE DAG | BUITENLAND | REIZEN

Bron: LINDAnieuws | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser