Advertorial

Deze 7 toptips voor een citytrip New York moet je echt even ergens opslaan

Deze 7 toptips voor een citytrip New York moet je echt even ergens opslaan

New York, New York. De stad waar iedereen (minstens) een keer geweest wil zijn én de stad waar je je nimmer maar dan ook nimmer nooit niet zult vervelen. 

New York staat namelijk altijd áán en er is oneindig veel te doen. Maar waar te beginnen?

Meenemen
Wij trokken de experts van TUI aan hun mouw en maakten dit fijne lijstje met tips. Niet vergeten mee te nemen als je naar The Big Apple gaat: scheelt je toch weer wat uitzoekwerk.

1. Foodfestival Brooklyn en Wythe Hotel
Niet alleen Manhattan heeft places to be. Na een wandeling door de Joodse wijk van Brooklyn kun je iedere zaterdag bij Smorgasburg terecht voor een foodfestival met uitzicht op het Empire State Building. Kun je sowieso geen genoeg krijgen van die mooie uitzichten? Dan is het Whyte Hotel – ook in Brooklyn – ook al zo’n feest. Wees er rond borreltijd voor een cocktail op het dakterras en je wordt op het allermooiste uitzicht over Manhattan getrakteerd.

2. Wandeling over de High Line
Trek je sneakers aan en maak een wandeling op hoogte over de High Line. Dit stadspark is aangelegd op een oude spoorlijn en biedt fantastische uitzichten over de stad en de Hudson. Je bent niet de enige die dit doet (de High Lane is populair bij toeristen en hardlopers), maar dat mag de pret niet drukken.

3. Kabelbaan
In New York schaft in principe iedereen een metrokaart aan. Je zou jezelf, de tijd en vooral je voeten tekort doen door overal naartoe te lopen. Wat veel mensen alleen niet weten is dat je met deze metropas ook gebruik kunt maken van de kabelbaan naar Roosevelt Island, een klein eiland in de East River. Het eiland is niet heel interessant, maar het uitzicht op de Upper East Side is grandioos. Niet vergeten even een XOXO die kant op te wuiven.

4. Graffiti
New York is duur. Als je heerlijk wil dineren zonder daarna meteen drie dagen droog brood te moeten eten, dan zit je goed bij Graffiti: een superklein restaurant waar plek is voor ongeveer twintig man. Op de kaart staan kleine hapjes, die je met elkaar deelt. Bestel vooral álles, ieder gerechtje is even goddelijk.

5. Chelsea Market
Shoppen en lunchen tegelijk doe je in de Chelsea Market: niet geheel onbekend in New York, maar wel echt een aanrader. In deze oude fabriek werden vroeger Oreo-koekjes gebakken (hallo belangrijke geschiedenis), maar nu vind je er heerlijk eten (lees: gebraden kippetjes, kreeft, sushi en ga zo nog maar even door) bakkerijen en gezellige winkeltjes.

6. Potje golf aan de Hudson
Even iets heel anders doen dan de standaard highlights afgaan? Een potje golf aan de Hudson is ontspannend en bijzonder. Het kan bij Chelsea Piers’ Driving Range en je hoeft geen ervaren golfer te zijn.

7. Eataly
Als je in Amerika bent, ga je uiteraard naar Eataly: een grote overdekte hal met heerlijk Italiaans eten en drinken zover je kunt kijken. Het gebouw waarin Eataly zit, vind je op Madison Square Park aan 5th Avenue, waar je meteen het iconische Flatiron Building mee kunt pakken.


Na deze tips helemaal zin gekregen om naar the Big Apple te gaan? Bekijk hier alle aanbiedingen van TUI naar New York.

SNACKS | ADVERTORIAL | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Bron: TUI | Foto: TUI

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser