reizen

Dit zijn de 7 minst bezochte landen ter wereld (maar ze zijn supercool)

Dit zijn de 7 minst bezochte landen ter wereld (maar ze zijn supercool)

Tegenwoordig ben je niet echt meer origineel bezig als je naar Bali, Australië of Thailand afreist. Tuvalu daarentegen… daar kun je nog eens mee thuiskomen. 

| Suzette Hermsen

United Nations World Tourism Organization zette de zeven minst bezochte landen ter wereld op rij.

Lees ook
Wonen in deze steden levert de minste (of juist meeste) stress op

Inspiratie
En we kunnen je vertellen, dat zijn alles behalve aftandse plekken. Dus mocht je nog een reis willen boeken, doe hier dan vooral je inspiratie op.

1. Liechtenstein.
Tussen Zwitserland en Oostenrijk, ligt het zes na kleinste land ter wereld: Liechtenstein. Maar laat je niet misleiden door de kleinheid van het land; hier wil je ooit geweest zijn. De sprookjesachtige kastelen, bergachtige landschappen en een fascinerende koningsgeschiedenis zorgen ervoor dat dit land eigenlijk alles in zich heeft voor een bijzondere vakantie.

2. Tuvalu.
Op zoek naar parelwitte stranden zonder dat ze propvol liggen met andere toeristen? Ga dan vooral niet naar Hawaï of Thailand, maar zorg dat je op Tuvalu belandt. Deze negen prachtige eilanden tussen Hawaii en Australië in, staan garant voor turkoois water, gouden zandstranden en zachte temperaturen. Het is voor ons dan ook een raadsel waarom er dit jaar maar tweeduizend toeristen heen gingen.

3. Sierra Leone.
Is het eerste wat nu bij jou opkomt de Ebola-crisis? Niet meer nodig, sinds 2016 is het West-Afrikaanse land weer helemaal veilig. Om te helpen met de (weder)opbouw van dit mooie land, is hier vakantie vieren een goed idee. Je helpt namelijk niet alleen het land (economisch), je helpt ook jezelf. En wel met palmboomstranden, de heerlijke plaatselijke keuken en de geweldig vriendelijke lokale bevolking.

4. Belize.
Tropische regenwouden, een koraalrif van meer dan driehonderd kilometer lang en de wereldberoemde ruïnes van Maya’s. Er zijn héél erg veel redenen om een bezoekje te brengen aan het minst bezochte land van Centraal Amerika en dit zijn er maar een paar van. Graag iets actiever? Dat kan ook. We noemen: met een kabelbaan door de jungle, diepzeeduiken in het Great Blue Hole, paardrijden door de heuvels en kanoën in wilde rivieren. Inderdaad, dit wil je.

5. San Marino.
Italië is altijd een goed idee en streken als Toscane en Sicilië zijn natuurlijk prachtig. Maar wel supertoeristisch. Ga daarom eens voor San Marino, een klein Noord-Italiaans landje waar slechts dertigduizend mensen wonen. Je hebt er alles waarvoor je naar Italië gaat (lekkere wijn, belachelijk lekker eten, mooi weer), maar dan minus de overdaad aan toeristen.

6. Moldavië.
Wie gek is op wijn, moet niet naar Frankrijk of Italië, maar naar de Republiek Moldavië afreizen. Ja, ja, de wijntraditie gaat hier terug tot 3000 voor Christus en De Milestii Mici wijnmakerij prijkt nog altijd in het Guinness World Record voor de grootste wijncollectie. En er is meer: kloosters, rollende heuvels en een ideale plek voor fietstochten.

7. Bhutan.
Dit miniland in het Himalayagebergte is rijk aan boeddhistische kloosters, prachtige natuur en kleurrijke festivals. Wees wel gewaarschuwd, goedkoop is een tripje naar Bhutan niet. Je betaalt er – afhankelijk van het seizoen – een dagelijks reistarief van ongeveer 160 à 250 euro. Maar daar zit dan wel verblijf, eten, een gids en transport bij inbegrepen.

Wil je nu spontaan een een rondreis maken op Belize, je lekker volproppen in San Marino, of heerlijk je rust pakken in een mooi hotel in Liechtenstein? TUI regelt het allemaal voor je.

SNACKS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: United Nations World Tourism Organization / HLN | Foto: Pixabay

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser