Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

6 x waarom je de volgende vakantie een camper-roadtrip moet maken

6 x waarom je de volgende vakantie een camper-roadtrip moet maken

Met een combinatie van kamperen en roadtrippen maakt ‘Camptoo’ het mogelijk om onontdekte plekjes te spotten en door uitgestrekte landschappen te rijden.

| marijne Visser

Het is net een Airbnb op wielen.

Lees ook
NDA. tipt: romantisch kamperen in Berlijn, maar dan binnen

Deelplatform
Het platform Camptoo werkt eigenlijk als een soort Airbnb voor kampeerders en roadtrippers. Je huurt namelijk gemakkelijk een camper of caravan direct van een eigenaar. Hoef je niet aan een nieuwe te denken én draag je ook een steentje bij aan het milieu. Maar hé, ben je nog niet overtuigd? Komt-ie:

1. Eigen baas
Wil je alle festivals van Europa af of surfen op de mooiste stranden, dan kan dat. Je beslist in je camper namelijk helemaal zelf waar je de volgende dag heen gaat, wat je doet en waar je slaapt.

2. Vrijheid
Net als backpacken krijg je het ultieme vrijheidsgevoel. Is het slecht weer op de plek van bestemming? Geen zorgen, dan rijd je gewoon verder naar de volgende bestemming.

3. Verborgen schatten
Een camper huren is ook ideaal als je niet op zoek bent naar toeristische trekpleisters. Perfect als je liever naar verlaten strandjes gaat of verborgen dorpjes wilt ontdekken. Bovendien combineer je plekken veel gemakkelijker, je hebt alles bij de hand en rijdt snel vanuit het platteland door voor wat strandvertier.

Lees ook
Millennials opgelet: dit zijn de steden waar jullie willen wonen

4. Even van de radar
Radio aan, voet op het gaspedaal en gaan. Je komt helemaal tot jezelf doordat je de hele dag niet bereikbaar bent. Want tja rijden en WhatsAppen of Facebook checken gaat niet samen.

5. Vakantiedagen
Je kunt er veel gemakkelijker voor kiezen om er even tussenuit te gaan. Bijvoorbeeld naar de Spaanse of Italiaanse kust. Bonus: je hoeft je rugzak niet mee te slepen én je hebt altijd een slaapplek bij de hand.

6. Je ‘inner outdoor hero’ komt tot leven
Of je nu het stof van je wandelschoenen blaast of je snowboard nog eens goed in de wax zet. Je zet je hotelkamer op wielen langs de weg en je bent weer één met de natuur.

SNACKS | LIFESTYLE | REIZEN

Bron: Camptoo | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser