Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Leer ons de Ardennen kennen: 6 x de leukste zomerse to-do's in dit fijne laaggebergte

Leer ons de Ardennen kennen: 6 x de leukste zomerse to-do's in dit fijne laaggebergte

Racen jullie jaarlijks in rap tempo langs de Ardennen op weg naar jullie vakantiebestemming? Wij zeggen: houd er een keer een pitstop van een dag.

| Suzette Hermsen

Dan kun je én de volgende dag weer fris en fruitig doorrijden én verkeer je meteen in vakantiesferen.

Lees ook
Dit eiland is misschien wel de fijnste ontdekking die je vandaag gaat doen

Even op de rem

Is de Ardennen in jouw hoofd niet spectaculair genoeg voor een tussenstop? Dan moet je maar eens naar onderstaand rijtje kijken: de leukste evenementen in het Franse gedeelte van de Ardennen, die deze zomer zéker de moeite waard zijn om even op de rem te trappen:

1. Strandplein
Het plein in Charleville-Mézières is toch wel één van de mooiste pleinen van Frankrijk. Charles de Gonzague – die opdracht gaf voor de bouw tussen 1611 en 1627 – had waarschijnlijk nooit kunnen bedenken dat zijn meesterwerk vandaag de dag in de zomermaanden omgebouwd zou worden tot heus strand. En toch is het zo, dit jaar van 21 juli t/m 19 augustus. Maar liefst 565 ton strandzand wordt aangevoerd om een strand van 1360 m² te maken. Strandstoelen, beachvolleybal, badminton, tafeltennis, jeu de boules en zelfs zumba-lessen: niets wordt aan het toeval overgelaten om bezoekers te vermaken.

2. Het Arden brouwersfeest
De Ardennen en bier zijn vrijwel synoniemen, dus een brouwersfeest kan dan ook niet ontbreken. Drie dagen – van 29 april tot 1 mei – is het mooie dorp Haybes het toneel van proeverijen van ruim vijftien biermerken met in totaal honderd soorten bier met ’s avonds concerten. Meer informatie over het Arden brouwersfeest vind je hier. Proost.

3. Terug naar de Middeleeuwen
Middeleeuwse spelen, marktkramen, kampementen, oude ambachten, kanonnen, roofvogelshow en meer. Je vindt het allemaal op het Middeleeuwse Festival in kasteel Sedan. Meer dan twintig theater- en muziekgroepen zijn uitgedost als ridder, nar, edelman of vrouw, bedelaar, muzikant, goudsmid, vrouw van lichte zeden, acrobaat en boer. Je hebt meteen geen tijdmachine meer nodig. Meer informatie over het festival vind je hier.

5. Klassieke concerten
Liefhebbers van klassieke muziek moeten het jaarlijkse concert Les Musicales de Louvergny even in de gaten houden. Van 10 t/m 18 augustus vinden in verschillende kerken en kloosters op het platteland van de Franse Ardennen uitvoeringen plaats. Het programma wordt opgesteld door pianist Paolo Gatto. Meer informatie vind je hier.

Lees ook
Deze hotspots raden de Britten elkaar aan voor een geslaagd dagje Amsterdam

4. Openluchtvoorstelling ‘La Bicyclette’ 
Ieder jaar verzorgt een toneelgroep van meer dan honderd personen een openluchtvoorstelling van een roman van een bekend Franse schrijver. Dit jaar is dat La Bicyclette Bleue van Régine Deforges, het verhaal van een jonge vrijgevochten vrouw tijdens WOII. De voorstellingen vinden ’s avonds plaats, en zitten vol met prachtige lichteffecten, vuurwerk en geweldige kostuums. En jij? Jij zit op een bewegende tribune. Klinkt een beetje als onze Soldaat van Oranje, dus gaat dat zien. Speeldata: zaterdag 21 juli, vrijdag 27 juli, zaterdag 28 juli, vrijdag 3 augustus, zaterdag 4 augustus, vrijdag 10 augustus, zaterdag 11 augustus en zaterdag 18 augustus. Locatie: kasteel van La Cassine bij Vendresse. Meer informatie vind je hier.

6. Nostalgische treinrit
Leuk voor het hele gezin: een prachtige treinrit door het gevarieerde landschap van de Franse Ardennen tussen Aisne, Marne en Meuse. De oude ‘Picasso’-trein leidt je langs een veertig kilometer lange route tussen Attigny, Vouziers en Challerange. De trein rijdt iedere zondag van begin juli tot eind augustus. Meer informatie vind je hier.

Nog meer tips over de Ardennen? Het verkeersbureau van de Franse Ardennen heeft nét een nieuwe Nederlandstalige brochure gelanceerd vol tips. Meer van dit soort fijne berichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen dan ook op Facebook. 

SNACKS | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Baltus Communications | Foto: Baltus Communications

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser