Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Nóg geen genoeg van de zomer? 5 x in deze wijnstreken schijnt de zon nog steeds

Nóg geen genoeg van de zomer? 5 x in deze wijnstreken schijnt de zon nog steeds

We mogen in onze handjes knijpen met de zomer die we (nog altijd niet) achter de rug hebben, en voor de mensen die na deze week nog altijd geen genoeg hebben van het lekkere weer, hebben we dit artikel. 

| Suzette Hermsen

Want ook in de herfst kun je gewoon nog wijn op het terras drinken. Mits je naar de goede plekken afreist.

Wijnstreken

In de maanden september en oktober worden de meeste druiven geoogst en zijn er overal oogstfeesten te vinden. Het uitgelezen moment dus om erop uit te trekken. Dit zijn volgens zoekmachine HomeToGo de fijnste wijnstreken van Europa.

1. Bordeaux, Frankrijk

Bordeaux is misschien wel ’s werelds belangrijkste stad binnen de wijnindustrie en een absoluut walhalla voor de bourgondische wijnliefhebber. De wijnen, afkomstig van de eeuwenoude wijngaarden rondom de stad, worden al jarenlang gerekend tot de beste ter wereld. En inderdaad, wie kent de Cabernet Sauvignon en Merlot niet? Naast alle wijnproeverijen zijn er bovendien schitterende wandel- en fietsroutes binnen Bordeaux. Deze leiden je langs de wijnkastelen, over de schitterende bruggen en langs imposante bouwwerken.

2. Toscane, Italië

Toscane, met de iconische Chianti-wijn, kent ook al eeuwenlang een prachtige wijntraditie. De regio dankt haar uitstekende reputatie wat betreft de wijnproductie gedeeltelijk aan het gematigde klimaat. De kust die in de buurt ligt, en de vruchtbare ondergrond van het heuvelachtige landschap vormen de ideale omstandigheden voor de druiventeelt. In Toscane wordt de kunst van wijnoogsten behoorlijk serieus genomen, maar toch mag jij als wijntoerist gerust meehelpen bij het plukken van de druiven.

3. Champagne-Ardennen, Frankrijk

Het Champagnegebied bestaat uit vier hoofdregio’s: Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs en Côte des Bar. Ieder van deze regio’s heeft zijn eigen kenmerken. Zo groeit in Montagne de Reims vooral de Pinot noir druif en staat Côte des Blancs vooral bekend om de bijzonder hoge kwaliteit van de Chardonnay wijngaarden. Naast champagne kun je hier dan ook genieten van andere soorten witte wijnen, een goed glas rood of rosé wijn.

Ardennen

4. La Rioja, Spanje

La Rioja, de noordelijke Spaanse provincie, staat synoniem aan wijn. De relatief kleine wijnregio ondersteunt meer dan vijfhonderd wijnmakerijen en produceert jaarlijks zo’n 300.000 liter. Het merendeel, negentig procent om precies te zijn, van de wijn is rood en wordt gemaakt met de typisch Spaanse tempranillo-druif. Halverwege september staat Logroño, de hoofdstad van La Rioja, ook nog eens volledig in het teken van de grote wijnoogst. In de vele smalle straten wordt er tijdens het oogstfestival flink gefeest, en geniet je aan lange tafels met de lokale families van lokale tapas en heerlijke lokale wijnen.

5. Piëmonte, Italië

Deze regio wordt in Italië beschouwd als de reden achter de opleving van het Italiaanse wijntoerisme. Piëmonte biedt uitstekende witte en mousserende wijnen maar staat toch vooral bekend om haar rode wijnen. De gastronomisch vooruitstrevende regio is de bakermat van zowel de Barolo als de Barbaresco wijn, de twee meest prestigieuze wijnen uit Italië. Het meest bekende gebied in Piëmonte is de Langhe. Deze wijnstreek ligt op 500 meter boven de zeespiegel en is een schitterend plateau dat deel uitmaakt van het UNESCO-erfgoed.

Piemonte

Lees meer
Frankrijk nu wel gezien? 5 x deze vakanties zijn even iets totaal anders

Meer van dit soort vrolijke berichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen dan nu via Facebook.

SNACKS | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Bron: HomeToGo.nl | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser