reizen

5 x naar het Noorderlicht zonder meteen een lening af te hoeven sluiten

5 x naar het Noorderlicht zonder meteen een lening af te hoeven sluiten

Je zult niet de eerste en ook niet de laatste zijn die het spotten van het Noorderlicht heel hoog op de bucketlist heeft staan. En láát het er ook vooral op staan. 

| Suzette Hermsen

Want volgens Skyscanner hoef je namelijk absoluut geen hypotheek af te sluiten om het bijzondere groene licht te gaan zien.

Lees ook
7 redenen om Lapland nú op je bucketlist te zetten

Meevaller
Met de Lonely Planet in de ene hand en hun zoekmachine in de andere, gingen de werknemers van de ticketvergelijker alle prijzen voor een complete vakantie voor ons af. Het resultaat is echt een meevaller, want eerlijk gezegd waren wij ervan overtuigd dat we minstens een half leven krom moesten liggen om naar de Poolcirkel af te reizen.

1. Noorwegen
Noorwegen is een populaire bestemming om het Noorderlicht te zien. Op het vasteland heb je in de omgeving van Tromsø, Alta en Kirkenes grote kans om getuige te zijn van dit bijzondere natuurfenomeen. De prijs voor een ticket naar het noorden van Noorwegen (Tromsø) begint bij €159, met onderweg een overstap in Oslo. Noorwegen is als vakantieland niet goedkoop, maar als je met het openbaar vervoer reist, in hostels slaapt en je eigen maaltijden bereidt, kun je de kosten binnen de perken houden. Wie graag van de gebaande paden afwijkt, kan eventueel ook een ticket boeken naar het ongerepte Spitsbergen, maar dat is geldtechnisch niet de meest voordelige optie.

Op dit moment (oktober 2017) gevonden prijzen: vliegticket Tromsø €399, kamer in dorm €17, aanbevolen dagbudget €70, totaalprijs voor 7 nachten €1008.

2. Zweden
Heb je de tijd, ben je avontuurlijk aangelegd en beschik je over eigen vervoer? Pak dan de auto en rijd zelf het Noorderlicht achterna. Het is bijna 3000 kilometer naar het noorden van Zweden, maar de reis is grandioos. Je rijdt door dichte bossen en over verlaten wegen, soms kom je uren niemand tegen. Als je je reis in de vroege herfst plant, is het weer soms zelfs nog zacht genoeg om onderweg te kunnen wildkamperen. Gooi een luchtbed, een dikke slaapzak en een flinke voorraad krachtvoer achterin de auto en je kunt voor een klein prijsje het Noorderlicht zien. Houd wel rekening met kosten voor tol, veerboten en benzine. Toch liever vliegen? Een retourtje naar Kiruna in Noord-Zweden begint bij €157.

Op dit moment (oktober 2017) gevonden prijzen: vliegticket Kiruna €157, kamer in dorm €25, aanbevolen dagbudget, €100, totaalprijs voor 7 nachten €1032.

Lees ook
Bewonder het Noorderlicht vanuit een glazen iglo in Finland

3. IJsland
Ook IJsland is een geliefde Noorderlicht-bestemming en je kunt er verrassend goedkoop naartoe vliegen met budget airline Wow Air. Retourtjes vanaf Amsterdam beginnen al bij €134 en voor dat geld vlieg je rechtstreeks heen en weer. Wil je het betaalbaar houden, dan blijf je een paar dagen plakken in Reykjavik en maak je uitstapjes met het openbaar vervoer.

Op dit moment (oktober 2017) gevonden prijzen: vliegticket Reykjavik €134, kamer in dorm, €36, aanbevolen dagbudget, €144, totaalprijs voor 7 nachten €1394.

4. Finland
Met een beetje geluk word je in Fins Lapland iedere avond op het magische spel van licht getrakteerd. Reis naar het hoge noorden en bekijk het Noorderlicht vanuit een houten blokhut in the middle of nowhere. Overdag ga je met sledehonden op zoek naar de kerstman, ’s avonds warm je je op in je eigen Finse sauna. Je moet voor dit avontuur wel een huurauto regelen, maar de kosten voor eten en drinken zijn relatief laag; je kunt ten slotte zelf koken. Toegangspoort tot het Finse poolgebied is de stad Rovaniemi en vanuit Nederland vlieg je daar vanaf €172 naartoe.

Op dit moment (oktober 2017) gevonden prijzen: vliegticket Rovaniemi €172, kamer in dorm €25, aanbevolen dagbudget €120, totaalprijs voor 7 nachten €1187. 

Skyscanner

5. Canada
Canada mag dan misschien iets duurder zijn om naartoe te vliegen, het leven is er over het algemeen een stuk goedkoper dan in Noord-Europa. Ben je van plan om wat langer te blijven, dan kan dat al snel in de kosten gaan schelen. Overal in Canada heb je kans om het Noorderlicht te zien, maar vooral in het noorden zit je goed. Reis vanuit Edmonton bijvoorbeeld naar Yellowknife en pak daar de trein voor een schitterende rit naar Whitehorse. Beide bestemmingen zijn een uitstekende plek om het Noorderlicht te spotten in Canada.

Op dit moment (oktober 2017) gevonden prijzen: vliegticket Edmonton €399, kamer in dorm €17, aanbevolen dagbudget €70, totaalprijs voor 7 nachten €1008.

SNACKS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Skyscanner | Foto: Pixabay

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser