Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

5 x de leukste evenementen in Leeuwarden en Friesland

5 x de leukste evenementen in Leeuwarden en Friesland

Dé culturele hoofdstad Leeuwarden komt deze maand tot bloei tijdens het ‘ReOpening’-festival. Speciaal voor jou zetten we de vijf leukste festiviteiten op een rij.

| Amber Engelbracht

Als dat nog niet genoeg reden is om naar Friesland af te reizen: volgens Lonely Planet is deze provincie ‘een verborgen pareltje‘.

1. LUNA Festival, onderdeel van Media Art Festival

Het Media Art Festival in Leeuwarden is hét evenement voor talentvolle kunstenaars als het gaat om mediakunst. Tijdens het LUNA Leeuwarden Urban Night Festival wordt namelijk drie avonden uitgepakt met een spannende ontdekkingstocht door het centrum. Je kunt hier genieten van boeiende projecties op grote stadspleinen tot meeslepende geluidsexperimenten. Het Luna Festival maak je mee op diverse locaties in Leeuwarden, 22 t/m 24 november.

LOOPS Jonas Vorwerk LUNA Festival
Foto: Jonas Vorwerk

2. Flower Power-markt

Ben je gek van handgemaakte producten, (vintage) woonaccessoires, natuurlijke verzorgingsproducten en kleding? Dan is de Flower Power-markt in Sneek een aanrader. Je kunt hier op zondag 18 november heerlijk rondsnuffelen of zelfs een workshop volgen. Vergeet je oude trui of boek niet mee te nemen, want deze kun je inruilen voor een nieuwer exemplaar.

Foto ALiette Miedema
Foto: Aliette Miedema 

3. Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw

Van de mooiste bruiloften tot overspel, in de nieuwe tentoonstelling in het Fries Museum krijg je een kijkje in het societyhuwelijk van Frieslands bekendste koppel: Rembrandt en Saskia. Huwelijksportretten, intieme schetsen en persoonlijke voorwerpen vertellen hoe lief en leed in die tijd gedeeld werden. Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw is te bewonderen van24 november tot en met 17 maart.

Fries Museum Leeuwarden | Collectie Koninklijk Fries Genootschap

Bron: Fries Museum Leeuwarden | Collectie Koninklijk Fries Genootschap

4. Explore the North

Misschien wel een van de gezelligste evenementen deze herfst is Explore the North. Ervaar zelf op 22, 23 en 24 november hoe het historische centrum van Leeuwarden wordt omgetoverd tot podium voor muziek, literatuur, theater en beeldende kunst.

ETN16 - Doopsgezinde Kerk - door Hans Jellema
Foto: Hans Jellema

5. Kunstmaand Ameland

Op het gezellige Ameland kun je heerlijk uitwaaien op het strand, fietsen en wandelen. Tijdens de maand november staat het hele eiland in het teken van kunst. Zo’n honderd kunstenaars uit binnen- en buitenland verzamelen zich  om op de meest bijzondere locaties te exposeren. Mocht je dan nog tijd over hebben, dan is de ProefRoute Ameland een aanrader. De tour komt langs de tien bekendste Amelander restaurants.

Petra Tepass werk

Werk: Petra Tepass

Voor meer tips, info en leuke activiteiten tijdens je verblijf in Friesland kijk je op www.friesland.nl

SNACKS | LIFESTYLE | REIZEN | CULTUUR

Bron: Friesland.nl | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser