Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Van vaccinatie tot e-visum: 5 x de beste tips voor een reis met kind door Azië

Van vaccinatie tot e-visum: 5 x de beste tips voor een reis met kind door Azië

Toen Anne (36) en Joep (39) nog geen kind hadden, trokken ze er regelmatig zonder vast plan op uit. Inmiddels hebben ze een dochtertje van bijna twee jaar en gaat het reizen onverminderd voort. 

| Suzette Hermsen

“Het vergt alleen een ietwat gedegener aanpak”, aldus het stel.

Zeven weken

Momenteel reizen de drie zeven weken door Thailand en Vietnam. Als het een beetje meezit, komen ook Laos en Cambodja nog aan bod. Voor hun reis troffen Anne en Joep allerlei voorbereidingen. Hun vijf beste tips, voor als je toevallig hetzelfde van plan bent:

1. Uitstippelen van de route

Als je een lange reis maakt met een kind van twee, is het handig om ongeveer te weten waar je heen gaat. Bijvoorbeeld voor eventuele vaccinaties. Stippel daarom een globale (en malariavrije) route uit. Doe dat door een lijst van must sees op te stellen. Waarschijnlijk merk je dan dat je te veel in een paar weken wilt doen. Schrappen dus. Te veel doen in te weinig tijd is voor niemand leuk. En al helemaal niet voor een kind van twee.

2. Laten vaccineren

Als je weet waar je (ongeveer) naartoe gaat, kun je de vaccinaties gaan regelen. Dat doe je bij instanties als het GGD of de Travel Clinic van KLM Health Services. Je kunt je tegenwoordig ook thuis laten vaccineren.

3. Visum regelen

Voor Thailand hoef je geen visum aan te vragen. Daar krijg je een visa on arrival, ook als je tussendoor naar een ander (buur)land gaat. In het vliegtuig ontvang je een formulier waarop je je gegevens invult en dat je later inlevert bij de Immigration Office. Met zo’n visum mag je dertig dagen in Thailand blijven. Voor Vietnam, Laos en Cambodja kun je een e-visum aanvragen op de website van de overheid. Als je over land reist, gelden er andere regels. Zoek van tevoren uit wat de (nieuwe) regels zijn en of je bijvoorbeeld recente pasfoto’s mee moet nemen.

4. Light inpakken

Of je nu met een koffer of backpack reist, als je voor langere tijd gaat reizen en verschillende plekken aandoet, kun je beter niet te veel meenemen. Packing cubes (een soort doosjes) zijn heel handig voor het overzichtelijk en efficiënt inpakken van je bagage. Verdere items die onmisbaar op een reis door Azië met een kind zijn:

● draagzak voor (langere) wandelingen, taxiritjes of boottochten
● yoyo: een supercompacte buggy, die als handbagage mee mag in het vliegtuig
● deryan travelcot: een soort slaaptentje met ingebouwde klamboe
● Wick Air: een opblaasbare stoelverlenger voor in het vliegtuig
● een goedgevulde luiertas met een tablet, een kinderkoptelefoon, speelgoed, snacks, een drinkbeker, genoeg luiers, verschoningsspullen en extra setjes kleding (voor je kind én voor jezelf)
● EHBO-kit

Lees ook
7 x waarom je nú – en niet volgend jaar – naar Colombia af wilt reizen

5. Praktische dingen regelen

Tot slot is het aan te raden om bepaalde praktische zaken te regelen. Denk aan het aanvragen/vernieuwen van je paspoort, het verhuren van je huis, het opzeggen van het kinderdagverblijf en ook de toeslag die je daarvoor ontvangt. En uiteraard het opnieuw aanmelden bij het kinderdagverblijf én bij terugkomst de toeslag aanvragen.

Leuk om Anne, Joep en hun dochtertje te volgen tijdens hun reis? Dat kan via Instagram – @annerakhorst of @takemeto.nl – of via www.takemeto.nl, hét reisplatform voor reislustige ouders.

SNACKS | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Take Me To | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser