Advertorial

4 x nog 'meer' redenen om deze zomer op roadtrip door Noord-Italië te gaan

4 x nog 'meer' redenen om deze zomer op roadtrip door Noord-Italië te gaan

Wie niet verliefd is op Italië, is er waarschijnlijk nog nooit (of niet vaak genoeg) geweest. En dat is niet de bedoeling, want we gunnen iedereen een goede dosis Italië. 

Vandaar dit fijne fotolijstje. Zodat je (hopelijk – voor jezelf) als de wiedeweerga die kant op gaat.

Roadtrip
Ben je na deze belachelijk fijne foto’s overtuigd? Boek dan snel wat fijne TUI-appartementen voor dé rondrit van je zomer.

1. Lago d’Iseo, ook wel het Iseomeer of Meer van Iseo genoemd, is een meer in de provincies Brescia en Bergamo, en is onder meer favoriet vanwege het nabijgelegen wijngebied Franciacorta. Naast wijn speelt ook de vis uit het Meer van Iseo een belangrijke rol in de streekgerechten. Een prachtige plek waar je – met dank aan de wijn en het heerlijke eten –  dus eigenlijk nooit meer weg wilt. 

2. Lago d’Iseo

3. Lago di Levico is het tweede grootste uitgestrekte meer van de regio Valsugana. Samen met het meer van Caldonazzo is het één van de warmste meren van Zuid-Europa. Omdat er op het water geen boten zijn toegestaan, kun je ongestoord dobberen. Wie van wandelingen houdt zit hier ook gebakken: de oevers zien hier euhm, ja groen van het groen. 

4. Lago di Levico

5. Lago Maggiore, één van de bekendere meren van Noord-Italië, is met dank aan het schone water met name voor watersporters aantrekkelijk. Maar niet alleen waterratten kunnen hier terecht. Wie de behoefte heeft om lekker op terrasjes te zitten en cultuur te schuiven: aan (én in) het meer liggen de sfeervolste plaatsjes, waar je kunt genieten van heerlijk Italiaans eten en drinken.

6. Lago Maggiore

7. En tot slot het Comomeer, het kleinste van de drie Italiaanse Alpenmeren. Bossen, bergen, water, zon en aangename temperaturen zijn de ingrediënten die jouw vakantie hier gaan maken. Wees wel gewaarschuwd als je voor een relax-vakantie aan het water komt: de stranden aan het Comomeer bestaan voornamelijk uit kiezelsteentjes (en gelukkig ook wat gras).

SNACKS | ADVERTORIAL | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Foto: TUI

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser