reizen

Advertorial Stedent(r)ips: 4 x ideale bestemmingen voor je vakantiegeld

Stedent(r)ips: 4 x ideale bestemmingen voor je vakantiegeld

Ja mensen, het is weer zomer. En dat betekent: vakantiegeld. Kun je allemaal uitgeven aan cappuccino’s op een Nederlands terras, maar beter boek je een stedentrip. 

Dan weet je in ieder geval (bijna) zeker dat je tijdens die cappuccino óók nog in het zonnetje zit.

De beste bestemming
Want het mag dan nu wel heerlijk weer zijn, in Nederland weet je het maar nooit. Bovendien durven we er ons (vakantie)geld op in te zetten dat je tijdens het lezen van dit stuk gewoon achter je kantoorbureau zit. Exact. Dus ons dunkt: de beste bestemming voor je vakantiegeld is en blijft… vakantie.

Vier plekken
En omdat wij nooit de beroerdste zijn, hebben we vier steden (inclusief het beste zonnige terras aldaar) voor je op een rij gezet. Daar gaan we dan, onder het motto ‘vakantiegeld moet rollen’:

hoofdbeeld_metsmile

Barcelona: Visit Up-terras van Hotel Pulitzer
Ben je op een woensdag in Barcelona én fan van live muziek? Dan raden we je absoluut een bezoekje aan het dakterras van Hotel Pulitzer aan. Op dit met planten opgefunkte terras hartje Barça, wordt iedere woensdag een afterwork-borrel georganiseerd met de allerfijnste live muziek. Leuk details: de locals weten dit plekje iedere week weer blindelings te vinden. Drink een cocktail van de dag – waarvan je het recept op de website terug kunt vinden – en geniet van de heerlijke zwoele Barcelonese avonden.

Rome: meerdere wegen… 
Rome? Daar zijn eigenlijk meerdere wegen die naar, euhm, Rome leiden. Drink water bij één van de typische Romeinse drinkfonteintjes in Via della Cisterna en struin daarna verder naar het verderop gelegen Baylon Café (Via di San Francesco a Ripa 151) voor een cappuccino in de ochtendzon. Wandel daarna vooral door naar Biscottificio Innocenti in Trastevere. Deze koekjesfabriek aan de Via della Luce 21, heeft nog voor de zon opkomt oneindig veel overheerlijke koekjes gebakken. De amandelkoekjes, de brutti ma buoni (‘lelijk maar lekker’) en de koekjes met Nutella: alles is even vers én onweerstaanbaar.

Milaan: Roialto
Taverna Roialto, gebouwd in een grote hangar, staat bekend om het enorme aanbod aan hapjes. Van kaasplankje tot verschillende soorten ham en salami, van polenta tot krab en van pasta tot barbecue – het is er allemaal. ’s Zomers wordt het dakterras geopend en heb je nóg meer (eet)keus. Een hangar ongezellig? Integendeel. Omdat er allemaal hoekjes zijn gecreëerd met fijne banken en planten, heb je zowaar een huiskamergevoel. Lekker de dag met jezelf doorbrengen? Dat kan. Pak een boek uit de kast, trek je terug, en vergeet vooral niet iets lekkers te bestellen.

Boedapest: Taskaradio Eszpresszo
In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden – je verwacht toch eerder dat je slechts espresso’s kunt lurken – is dit één van de leukste plekken in Boedapest om wat te drinken en een hapje te eten. Op het terras, of binnen, waar het dankzij het retro interieur ook bijzonder gezellig is. Dol op vintage hebbedingen? Dan zit je hier helemaal gebakken. Je vindt bij Taskaradio Eszpresszo namelijk vintrinekasten vol met oud speelgoed en leuke vintage-spulletjes.

Helemaal geïnspireerd geraakt? Snappen we. Boek hier snel jouw eerstvolgende stedentrip.

SNACKS | ADVERTORIAL | BUITENLAND | REIZEN

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Sandra GoutierSandra Goutier

Volgens Google isTASKARADIO ESZPRESSZO permanent gesloten...

Meer reizen

Meest gelezen

Meer reizen

Lees dit ook even

Meer reizen

Please update your browser