reizen

3 x buitenlandse festivals die je nu nog niet kent, maar waar je na dit artikel écht heen wilt

3 x buitenlandse festivals die je nu nog niet kent, maar waar je na dit artikel écht heen wilt

Lowlands, Pinkpop en Down The Rabbit Hole: wie kent ze niet? Exact. Iedereen kent ze. Hoe leuk is het juist om eens een keer naar een festival te gaan waar niét iedereen het al over heeft?

| Suzette Hermsen

Dat vond Festival Travel nou ook. En daarom zette de website drie festivals op een rijtje die je nog niet kent, maar waar je wel heen zou moeten.

Lees meer
7 x prachtig Praag voor wie de Karelsbrug nu wel gezien heeft

Een reisje aan vast
In het buitenland dus. Want als je je toch een paar dagen helemaal laat gaan, waarom plak je er dan niet meteen een reisje aan vast? Komen ze, in de agenda ermee.

Pohoda Festival in Slowakije (5-7 juli)
Het Pohoda-festival is een breed georiënteerd driedaags festival met muziekgenres uiteenlopend van reggae tot wereldmuziek en van rock tot hiphop. Grote kans dat je het nog niet kent, maar in Centraal- en Oost-Europa is het festival al ruim twintig jaar een begrip. Onder locals wordt zelfs gesproken over ‘het populairste open-air evenement van Slowakije’, dat steevast uitverkocht is. Jaarlijks bezoeken zo’n dertigduizend bezoekers uit binnen- en buitenland het vrolijke festijn.

Voor de 2018-editie zijn onder anderen The Chemical Brothers, Glass Animals, St. Vincent en Ziggy Marley aangekondigd. Minstens zo belangrijk als de muzikale line-up is de kleurrijke aankleding, vriendelijke sfeer en randprogrammering vol kunst, circus, kermis en sport. Het festival is geschikt voor alle leeftijden, dus je ziet er menig familie met kinderen rondlopen die dit festivalbezoek combineren met een zomervakantie in Slowakije. Driedaagse tickets inclusief camping gaan voor 90 euro over de toonbank.

Electric Castle in Roemenië (18-22 juli)
Het bijzondere festival Electric Castle vindt plaats op het landgoed van het Bánffy Kasteel in Cluj-Napoca, tussen de groene bergen van Transsylvanië. Reis je over land, dan is alleen de reis er naartoe al de moeite waard. Om over het kasteel zelf nog maar te zwijgen.

Electric Castle biedt een mix van diverse muziekstijlen, goed eten, kunst- en lichtinstallaties, yoga, films en meer. Ook is er een tech-park met de nieuwste ontwikkelingen in virtual reality en een gaming area. Bovendien is het hele terrein uitgerust met 3D-projecties en lichtinstallaties die het terrein transformeren tot een futuristisch landschap.

Onder andere Netsky, London Grammar, Valentino Khan, Damian Marley (de andere zoon van Bob) en Kris Kross Amsterdam maken er dit jaar hun opwachting. Daarnaast staan er een drum & bass avond onder leiding van het label Hospital Records en een elrow avond – naar het wereldberoemde feestconcept – op het programma. Voor de volledige festivalervaring (vijf dagen) inclusief camping betaal je 145 euro.

Colours of Ostrava in Tsjechië (18-21 juli)
Het Tsjechische Colours of Ostrava wordt met name geprezen om haar locatie; het industriële Dolní Vítkovice-terrein. Tussen de voormalige kolenmijnen, loodsen en warenhuizen liggen zowel grote als kleine podia verscholen, die op kleurrijke wijze worden verlicht. Het geheel geeft een sprookjesachtige uitstraling.

Vorig jaar traden onder anderen Jamiroquai, Justice en Imagine Dragons op, en voor komende editie zijn al London Grammar, Jon Hopkins (live), George Ezra, Joss Stone en Cigarettes After Sex gestrikt. Ook kent Colours of Ostrava ieder jaar een indrukwekkende randprogrammering vol dans, lezingen, debatten en workshops. Voor de volledige vier dagen betaal je zo’n 125 euro, inclusief camping. Qua reisbestemming is Ostrava steeds meer in trek: het is na Praag en Brno de derde stad van Tsjechië en beschikt over vele culturele en culinaire hotspots.

Volg LINDA.reizen nu ook via Facebook voor een fijne dosis reisberichten op je tijdlijn. 

Was je vorig jaar aanwezig bij het LINDA.festival in Zaandaam? Misschien spot je jezelf dan nog wel in de aftermovie:

SNACKS | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Festival Travel | Foto: Festival Travel

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser