Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

11 x plekken die je écht niet wil missen als je in New York bent

11 x plekken die je écht niet wil missen als je in New York bent

Een trip naar New York is geweldig. Alleen eh, waar moet je beginnen in deze heerlijke stad? Wij helpen je een stuk op weg. Doen we voor jou, maar ook een beetje voor onszelf, want wij willen eigenlijk ook.

Met deze elf toptips van TUI leer je de stad in die gemiddeld vijf dagen dat je er bent goed kennen.

Toptips

We vertellen je in welke buurt je moet zijn, waar te eten en drinken én waar je het mooiste uitzicht over de stad hebt.

1. Fijne buurten: Williamsburg & Bushwick
Williamsburg is een wijk om lekker doorheen te struinen en even binnen te lopen in één van de vele leuke winkels. Je kunt er terecht voor sieraden, ouderwetse platenzaken, chocoladewinkels en whiskybars. Maar je vindt er ook een art-house bioscoop en een pop-up van het Amsterdamse fietsenmerk Van Moof. Williamsburg heeft wél concurrentie gekregen van het steeds populairder wordende Bushwick, een rauwe buurt die wat dieper in Brooklyn ligt. De laatste tijd zijn hier veel nieuwe kroegen, platenzaken en galeries bij gekomen. Er wonen veel Puerto Ricanen, dus dat betekent heerlijk eten in bodega’s.

2. Cultuur: MoMa PS1
Bij een bezoek aan The Big Apple hoort minstens een bezoek aan het wereldberoemde Museum of Modern Art (MoMa). Maar de PS1, een dependance van het museum die gevestigd is in een voormalige school, is óók zeker de moeite waard. In de PS1 vind je de meest experimentele tentoonstellingen. Ben je er in de zomer? Nog leuker, want dan zijn er optredens in de tuin van dj’s en bands.

3. Koffie drinken: Brooklyn Roasting Company
De geur van versgebrande koffie in dit industriële pakhuis maakt dit de beste plek voor een cafeïne-shot. Je drinkt er fairtrade koffie en espresso van over de hele wereld en per seizoen zijn er andere koffiecreaties en snacks van de Margot Patisserie. Oh, en vergeet geen bus koffiebonen mee naar huis te nemen als souvenir. Kost je 10 dollar (ongeveer 8 euro).

4. Even bijkomen: Bryant Park
Omdat het leven in New York twee keer zo snel gaat, raden we je aan om af en toe even op te laden. Dat kun je mooi doen in het elegante en rustige Bryant Park in Midtown Manhattan. ’s Ochtends wandelen er wat oudere dames rond en rond lunchtijd zie je vooral kantoorpersoneel; heerlijk om even ongegeneerd mensen te kijken.

5. Stadsbrouwerij: Rockaway Brewing Company
Kleine brouwerijen in de stad brengen ieder hun eigen hand made bier aan de man. In Brooklyn en Queens vind je er honderden, en hoewel Brooklyn Brewery erg gezellig is ’s avonds, zijn er ook veel toeristen. Loop daarom eens bij de minder bekende Rockaway Brewing Company binnen, voor een gratis proeverij bijvoorbeeld. De brouwerij wordt gerund door twee jonge mannen die het waarderen als je eerlijk zegt wat je van hun bier vindt.

6. Burger eten: Shake Shack
Hier staan New Yorkers gewoon een uur in de rij voor hun favoriete burger. In hun middagpauze. Maar dat snappen we wel, want de burgers zijn gemaakt van honderd procent Angus beef van koeien die vegetarisch gevoed zijn en geen hormonen binnen hebben gekregen. Die rijen zijn het dus wel waard.

7. Mooiste uitzicht: Hunters Point South Park
In dit splinternieuwe park heb je een waanzinnig uitzicht op de (verlichte) skyline van Manhattan. Je begrijpt: de zonsondergang hier bekijken is magisch. In de zomer kun je na zonsondergang in het park films kijken in de open lucht.

8. Struinen: Brooklyn Flea Market en Smorgasburg
Op de Brooklyn Flea en het overdekte Artist & Fleas is het heerlijk mensen kijken, want er loopt van alles rond: van vlotte grannies tot jonge gezinnen en van modestudenten tot kunstenaars. En vergeet niet op zoek te gaan naar een mooi souvenir, want dat vind je hier zeker. De culinaire weekendmarkt van Smorgasburg ruik je op afstand al, dus eet hier even wat en bekijk de New Yorkse skyline vanaf een bankje.

9. Cocktails: Dutch Kills
Deze cocktailbar doet niet aan standaard margarita’s of daiquiri’s (ze staan wel op de kaart hoor, geen zorgen), want je drankje wordt hier gemaakt hoe jij ‘m het liefste hebt: zoet of bitter, fris of gewoon lekker sterk?

10. Shoppen: Bedford Avenue
In de straten rondom Bedford Avenue (goddank goedkoper dan Fifth Avenue) moet je zijn om te winkelen. Onze tip: lifestyle boutique Concrete + Water. En voor een pauze ga je naar Blue Bottle Coffee of Radegast Biergarten.

11. Eten: Takumen New York
Wie de Japanse keuken ter plekke heeft geproefd, denkt terecht dat geen enkel restaurant kan tippen aan de ervaringen daar. Tóch wel. Bij Takumen – net over de brug in Queens – brouwen ze hun eigen matcha latte en hebben ze de lekkerste noodles en rice bowls.

Heb je nu helemaal zin gekregen om naar the Big Apple te gaan? Bekijk hier alle aanbiedingen van TUI naar New York. Oh, en nog een tip: als je nu een vlucht met Norwegian boekt, krijg je een gratis ticket voor het Empire State Building.

SNACKS | ADVERTORIAL | LIJSTJE VAN DE DAG | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Bron: TUI | Foto: TUI

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Els LagerweijEls Lagerweij

Wat nog veel leuker is dan alle hier gemeldebezienswaardigheden opzoeken, lekker zelf op zoek gaan en boven op Empire State Building je verbazen, aan de haven bij voormalig Twin Towers, varen vanuitde haven naar Ellis Island, China Town en daar eten, Central Park op zondag met alle sportende New Yorkers, gewoon met de bus over de Hudson en lopen en zien waar je dan uit komt. Bij Macy's naar binnenlopen en je verbazen over de enorme bedden waar Amerikanen in slapen dan heb je je eigen New York gezien, heel leuk en je vergeet het nooit meer. De weg vragen aan New Yorkersdie echt allemaal heel erg aardig zijn..

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser