reizen

10 x razend goede redenen waarom je Barcelona (opnieuw) zou moeten bezoeken

10 x razend goede redenen waarom je Barcelona (opnieuw) zou moeten bezoeken

Barcelona kreeg de laatste tijd veel te verduren: een heftige aanslag, politieke onrust. Hoogste tijd voor wat positieve berichten over de heus nog altijd fijne Catalaanse hoofdstad. 

| Jon van der Eerden

Jon van der Eerden – van de online gids Blonde on a Bike – woont in Barcelona en tipt ons haar favoriete plekken, momenten en must-do’s.

Lees ook
Julie (33) woont in het Catalaanse Barcelona: ‘Je kunt hier als toerist gerust naartoe komen

1. De winter
Ook in de winterperiode heeft Barcelona vaak een heerlijk blauwe lucht en gemiddeld vijf of meer zonuren per dag. Perfect om een weekendje je vitamine D-gehalte aan te vullen en uit te waaien op het strand. Bovendien is Barcelona in de winterperiode een stuk minder drukbezocht dan in de zomerperiode waardoor je ongestoord kunt genieten van alles wat de stad te bieden heeft.

2. Bezoekje aan de markt
Mercat de la Boqueria, Mercat Santa Caterina of de nog te openen Mercat de Sant Antoni: welke markt je ook bezoekt, tik minstens één keer wat smaakvolle tomaten, Spaanse ham of Manchego kaas op de kop en neem meteen wat mee voor een picknick in het park.

3. Picknicken in het park
Parc de Cervantes ligt net buiten de stad, is mooi groen en staat in het voorjaar altijd vol mooie bloemen. Maar favoriet bij velen blijft toch het centraal gelegen Parc de la Ciutadella. Heerlijk voor een wandeling langs de fontein om vervolgens neer te strijken op een kleedje en rond te kijken naar al het leuks dat voorbij komt: groene parkieten, sporters, yogi’s, families, verkopers en muzikanten.

4. Tibidabo
Aan de rand van de stadsgrenzen ligt de hoge, magische berg Tibidabo. Bovenop die berg vind je, omringd door mooie natuur en wandelpaden, een attractiepark, de kerk Iglesia del Sagrat Cor en een betoverend uitzicht. De berg is verder een leuk herkenningspunt, want eenmaal terug in de stad is hij vrijwel vanuit ieder punt te zien.

5. Fietsen
Georganiseerd, in een groep of heerlijke in je eentje de stad ontdekken. Barcelona is klein genoeg om niet te verdwalen en groot genoeg om keer op keer nieuwe hotspots te ontdekken. Via de goede fietspaden in de wijken Barce-loneta, Gràcia, Example, Raval, Poble-sec en Poblenou kun je dwars door de stad fietsen en alle typische wijkculturen ontdekken.

6. Dwalen door de steegjes
De oudste wijk van de stad Barrio Gòtico en de knusse wijk El Born zijn wat minder goed bereikbaar per fiets, maar zijn heerlijk om lekker doorheen te wandelen. Shoppen in de bijzondere boetiekjes om vervolgens koffie te drinken bij één van de hippe plekjes verstopt in de steegjes van de sfeervolle oude stad.

Lees ook
24 uur in Barcelona, en dan de íets minder toeristische route

7. Menu del Dia
In veel restaurants in Barcelona kun je overdag tussen ongeveer 13.00 en 16.00 uur een menu del dia (dagmenu) bestellen: een 3-gangenmenu voor een mooie prijs, gemiddeld tussen de dertien en zestien euro, – vaak nog inclusief een bier, wijn, of ander drankje. Soms wordt de keuze voor je gemaakt, maar je regelmatig heb je per gang nog twee of drie keuzes ook.

8. Cocktailbars
De leukste cocktailbarretjes vind je voornamelijk in de wijk El Born, waar niet alleen de cocktails en inrichtingen steeds exclusiever worden, maar ook de kunsten van de bartenders.

9. Moeder natuur
Als je Barcelona bezoekt, moet je eigenlijk minstens één keer een zonsopkomst of zonsondergang hebben meegemaakt. Het uitzichtpunt Montjuïc is mooi voor de vroege vogels tijdens zonsopkomst. Niet echt een ochtendmens: ga dan voor een romantische zonsondergang naar Bunkers del Carmel. Vanuit hier heb je ook een prachtig uitzicht over de stad.

Lees ook
Nét even anders: 9 (onontdekte) hotspots in Barcelona

10. De natuur in
Voor wie er nog wat tijd over heeft, is het prachtige natuurgebied Montserrat (op anderhalf uur reisafstand van Barcelona) zeer de moeite waard. Voor degenen die geen zin hebben in een stevige wandeling, is er ook een kabelbaan naar een prachtig uitkijkpunt. Minder inspanning, zelfde uitzicht. En dan nu, met z’n allen naar Barcelona.

SNACKS | BUITENLAND | REIZEN

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser