Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

10 x deze landen moet je volgens Lonely Planet in 2018 écht bezoeken

10 x deze landen moet je volgens Lonely Planet in 2018 écht bezoeken

Als er één maand is waarin we met z’n allen massaal verlangen naar vakantie, dan is het januari wel. Hoogste tijd dus voor een lekker lijstje reistips. 

| Suzette Hermsen

En wel de top 10 van landen waar je volgens Lonely Planet dit jaar echt heen moet. Als het even kan dan.

Lees ook
10 x bestemmingen die je volgens Lonely Planet in 2018 móét bezoeken

1. Chili
De uitgestrekte Stille Oceaan in het westen, de kurkdroge Atacama-woestijn in het noorden en de ondoordringbare wildernis van Patagonië: Chili staat bekend om haar adembenemende natuur én heerlijke wijnen. En dankzij nieuwe non-stop vluchten vanuit Londen, is de vlucht tegenwoordig nog prima te doen ook.

2. Zuid-Korea 
Kom je niet voor de Olympische Winterspelen, kom dan voor Seoul. Deze moderne hoofdstad van Zuid-Korea barst van de bijzondere architectuur en heeft sinds kort een high-line park waar cafés, bars en zelfs bibliotheken vindt langs een hooggelegen snelweg die niet meer in gebruik is.

3. Portugal
In 2016 kregen meer dan driehonderd Portugese stranden de felbegeerde Blue Flag-beoordeling. En dan hebben we het nog niet eens over het eten, de mensen, de betaalbaarheid én de zon gehad.

4. Djibouti
Djibouti, gelegen in de ‘hoorn van Afrika’ (ten westen van Ethiopië), biedt uitgestrekte woestijnen en prachtige stranden die rechtstreeks uit een film lijken te komen. En, ook niet onbelangrijk: je kunt er met walvishaaien duiken.

5. Nieuw-Zeeland
Je moet van avontuur én natuur houden, en dan is Nieuw-Zeeland het ideale vakantieland voor jou.

Lees ook
Binnenkort kunnen we voor een prikkie naar New York en dit is hoe dat komt

6. Malta
Malta heeft driehonderd dagen per jaar zon en hoofdstad Valletta is uitgeroepen tot Europa’s Capital of Culture. Kan niet anders dan dat je het hier naar je zin krijgt dus.

7. Georgië
Van ruige bergtoppen tot antieke steden: als je een originele reisbestemming zoekt, heb je er bij dezen eentje gevonden.

8. Mauritius
Zon, zee en parelwitte stranden. Ook als je geen honeymoon op het programma hebt, moet je hier gewoon naartoe. En er valt nog wat te vieren ook: het land viert dit jaar 50 jaar onafhankelijkheid.

9. China
Met dank aan de nieuwe hogesnelheidsspoorlijnen, race je in alle comfort het land door. Sla daarbij niet Beijing’s Verboden Stad en de Gargantuan Shanghai Toren over. En natuurlijk de Chinese muur, maar die stond vast al op je bucketlist.

10. Zuid Afrika
Van Kaapstad tot Johannesburg en van Stellenbosch tot het Krugerpark: waar je in Zuid Afrika ook komt, je zult overal meteen verliefd worden. Vergeet niet (minstens) een drankje op Mandela te drinken, die zou dit jaar honderd jaar zijn geworden.

Reislustig geworden door deze fijne platen? Chili, Portugal en Zuid-Afrika: TUI brengt je overal heen. 

SNACKS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Lonely Planet | Foto: Pixabay

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser