Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Ruim driehonderd miljoen euro voor zorg om personeelstekort aan te pakken

Ruim driehonderd miljoen euro voor zorg om personeelstekort aan te pakken

Met extra geld voor opleidingen, werk- en stageplekken wil het kabinet het oplopende personeelstekort in de zorg de komende jaren aanpakken. Het doel is om het tekort in 2022 te hebben verholpen.

| Yara Mureau

Voor het plan is zo’n 347 miljoen euro nodig.

Lees ook
Tekort zorgmedewerkers loopt hard op: ‘Zorg komt in gevaar’

Overtuigen

Het ministerie van Volksgezondheid wil zoveel mogelijk mensen overtuigen om in de zorg te gaan werken. Het gaat daarbij niet alleen om nieuwe leerlingen en studenten, maar ook om mensen die al een baan hebben of juist al ooit in de zorg hebben gewerkt. Wat het ministerie ook belangrijk vindt, is een verzekerde plek voor mensen die stage willen lopen in de zorg.

Actieplannen

Hoe ze dat gaan doen? Er komt een landelijke campagne en er komt voor elke regio – zo’n 28 – een regioplan om de bestaande problemen op te pakken. Minister Hugo de Jonge presenteert het actieplan morgen. Het staat los van de plannen die er zijn om de problemen in verpleeghuizen aan te pakken, daar is al geld voor gereserveerd.

NIEUWS | GEZOND

Bron: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser