Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

'Zondag met Lubach' komt ook deze verkiezingen weer met een geniale app

De gemeenteraadsverkiezingen komen er weer aan, en ‘Zondag met Lubach’ zou ‘Zondag met Lubach’ niet zijn als ze hier niet op inspelen. Ze hebben – alweer – een app ontwikkeld.

| Stephanie Kersbergen

Na de Kamergotchi volgt de PosterToaster. Want verkiezingsposters zijn het leukste aan de verkiezingen, volgens Arjen Lubach.

Lees ook
Arjen Lubach scoort opnieuw met ‘oud’ filmpje over wapens dankzij Samuel L. Jackson

PosterToaster

Nu de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur staan, hangen de verkiezingsposters overal. Jaloers op die affiches? Dankzij Arjen Lubach kun je nu je eigen maken. Vul in de app je naam in, beantwoord wat vragen en maak een selfie.  Even wachten tot jouw poster uit de ‘toaster’ komt, en je kunt je zo verkiesbaar stellen. Dat ziet er dan ongeveer zo uit:

#Lubach #postertoaster

A post shared by Marion Veltman De Vries (@veltvries) on

#postertoaster #arjenlubach #lubachopzondag #Haarlem

A post shared by Judith Cosman (@judithcosman) on

Populair

De app was gisteravond meteen zo populair, dat-ie er even uit lag. Dat gebeurde vorig jaar ook al voor de Tweede Kamerverkiezingen, toen Lubach met de Kamergotchi-app kwam. Daarin konden mensen hun eigen Kamerlid verzorgen als een Tamagotchi.

Lees ook
Lubachs Kamergotchi gaat de grens over: buitenland heeft interesse

Zeldzaam interview

Arjen Lubach geeft in principe nooit interviews, omdat hij een ‘interviewer niets zou kunnen vertellen wat hij nog niet weet’. Toch wist Blendle-baas (en goede vriend) Alexander Klöpping hem over te halen. Vandaag kun je hun gesprek lezen in de Volkskrant. Daarin vertelt Lubach onder meer dat hij het theater in gaat. “Ik heb twaalf jaar in kleine theaters gestaan met deels geïmproviseerde shows. De kick die dat oplevert, is een andere dan die van een geschreven grap waarover lang is nagedacht.”

 

VIDEO'S | NIEUWS | TV | BEKEND | TECH

Bron: VPRO/Volkskrant | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser