nieuws

Zien wij nou dubbel? K3 heeft een identieke tweeling (of drieling) in Polen

Zien wij nou dubbel? K3 heeft een identieke tweeling (of drieling) in Polen

In Polen bestaat sinds kort de nieuwe meidengroep My3, die in alle opzichten identiek is aan het Vlaamse K3. En dat is geen plagiaat.

| Roos Wiegerinck

We leggen je uit hoe het zit.

Lees ook
Oud-K3’er Kristel open over overleden zusjes: ‘Ik leef al langer zonder dan met ze’

Dezelfde stijl
De meidengroep My3 bestaat uit drie vrouwen: Julka (zwart haar), Natka (blond haar) en Gefi (rood haar). Hun jurken met regenboogkleuren lijken verdacht veel op de jurken die Klaasje, Marthe en Hanne van K3 dragen.

Dezelfde muziek
Het eerste nummer ‘Mammaje’ van de Poolse zangeressen lijkt ook sterk op het K3-nummer ‘MaMaSé’. We zetten ze naast elkaar, dan kun je zelf oordelen:

Jatwerk?
Wie denkt dat de Poolse band alles gejat heeft, zit ernaast. PR-manager Jan Pieter Boodts van Studio100, het brein achter K3, vertelt aan VTM Nieuws dat de studio al langer werkt aan een Poolse versie van de meidenband. “We zijn echter verrast door de snelheid waarmee en de manier waarop deze externe partij dit nieuwe initiatief naar buiten brengt.”

Nieuwe K3
In 1998 begon K3 met Kristel Verbeke, Karen Damen en Kathleen Aerts. Zo’n elf jaar later besloot Kathleen eruit te stappen en zochten de overige vrouwen in het tv-programma K2 zoekt K3 een vervanger. Dat werd Josje Huisman. In 2015 maakte K3 bekend dat er een nieuwe bezetting zou komen. Via een talentenjacht werden Hanne Verbruggen, Marthe de Pillecyn en Klaasje Meijer de nieuwe K3.

NIEUWS | OPMERKELIJK | BUITENLAND | MUZIEK

Bron: VTM Nieuws | Foto: Facebook

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser