Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Verdachte van doden 16-jarige scholiere is bekende van politie

Verdachte van doden 16-jarige scholiere is bekende van politie

Op het Rotterdam Designcollege is vanmiddag een zestienjarig meisje overleden na een schietpartij. De politie heeft een 32-jarige verdachte aangehouden en doet onderzoek bij de middelbare school.

| Laura van der Molen

Volgens leerlingen van de school zouden het slachtoffer en de verdachte relatieproblemen hebben.

Schietpartij

De schietpartij vond plaats in de fietsenstalling van de Rotterdamse school, waar het slachtoffer een Vmbo-opleiding volgde. Niet lang daarna hield de politie de verdachte aan. Hij zou zich telefonisch hebben gemeld bij de politie.

Lees ook
Zeker twee doden en elf gewonden bij schietpartij in Straatsburg

Leerlingen getuigen

Meerdere leerlingen waren getuigen van de schietpartij. Zij zijn opgevangen. De rest van de scholieren werd naar huis gestuurd. De ouders van het meisje zijn geïnformeerd, hen is eveneens hulp aangeboden. Morgen brengt burgemeester Aboutaleb een bezoek aan de school. Hij zal met een aantal klassen praten over de tragische gebeurtenis.

De politie was de hele dag bezig met het sporenonderzoek. Het Openbaar Ministerie liet vanavond weten dat de verdachte een bekende is van de politie. Hij stond onder toezicht van reclassering. Waarvoor de 32-jarige man veroordeeld was is niet bekend.

NIEUWS | KINDEREN

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser