Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Bizar zelfmoordspel rukt op in Nederland, Nijmeegse school slaat alarm

Bizar zelfmoordspel rukt op in Nederland, Nijmeegse school slaat alarm

De zogenaamde ‘Momo challenge’ wordt ook in Nederland steeds bekender. Bezorgde ouders en een Nijmeegse school waarschuwen voor het zelfmoordspel.

| Stijn de Vries

Als je een bericht naar het telefoonnummer van Momo stuurt, doet ze er alles aan om je de stuipen op het lijf te jagen.

Vrouw en vogel

De Momo challenge is vernoemd naar een Japans sculptuur. Het lugubere beeld lijkt op een vrouw met grote ogen en zwart haar, met het onderlijf van een vogel. In 2016 vergaarde Momo bekendheid op het internet en werden de eerste horrorverhalen rondom het bizarre figuur verteld.

Zelfmoord

De Momo challenge is daar één van. Stuur je een bericht naar het telefoonnummer van Momo, dan kom je in de problemen. De ontvangers, voornamelijk tieners van over de hele wereld, krijgen berichten waarin ze worden bedreigd en uitgedaagd. Ze moeten steeds gevaarlijkere uitdagingen volbrengen met als einddoel: zelfmoord plegen. Wie achter de telefoonnummers zitten is niet bekend. Wereldwijd roepen autoriteiten op om niet aan de challenge mee te doen.

Nijmegen

Ouders van kinderen van de school De Windroos in Nijmegen waarschuwen voor het spel. Enkele ouders kwamen er namelijk achter dat hun kroost ook contact had opgenomen met het telefoonnummer van Momo. Nu trekt ook het bestuur van de school aan de bel bij andere vaders en moeders. Zij verspreiden via Facebook het bericht om mensen te alarmeren.

Lees ook
Lachen wordt huilen voor deze ‘slachtoffers’ van de onzichtbaarheids-challenge

Heb je last van suïcidale gedachten? Praat er dan over. Bel naar 0900-0113 of kijk op www.113.nl.

NIEUWS | OPMERKELIJK

Bron: The Sun | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser