nieuws

Zanger Julien Clerc (70): 'Omdat ik geen luxueus leven leidde, was ik geen prooi van de pers'

Voor Linda de Mol was de covershoot voor de nieuwe LINDA. samen met haar jeugdidool Julien Clerc een feestje. Ook al noemt hij zichzelf verlegen, voor zijn vrouwelijke fans blijft hij die charmeur.

| Yara Mureau

En hij heeft zelfs een tip voor al die vrouwen: “Blijf onafhankelijk, zeker in deze moderne tijd.”

Lees ook
Zangeres Maan: ‘Ik stap wel altijd in mijn eentje in bed’

Even terug naar toen
Hoe werd Juliens stem ontdekt? “Ik was met vakantie op Corsica. Samen met vrienden in een tentje. In een kleine club speelde een band, maar ze hadden geen zanger. ‘Nou, dan zing ik toch’. En zo ontdekte ik mijn stem.”

Podiumbeest
Is-ie nog steeds gek op het podium? Jazeker. “Ik sta nu vijftig jaar op het podium en geniet er nog evenveel van als altijd. Stoppen is geen optie, zingen en componeren is mijn leven.” Wordt hij niet gek van al die aandacht? “Ik heb daar altijd goed mee kunnen omgaan. Juist omdat ik geen groots, luxueus leven leidde, ben ik nooit een grote prooi geworden van de pers.”

Eerste kus
En nog even terug naar het thema van het nieuwe blad, wat is nou zijn favoriete plek in Parijs? “Mijn meest romantische plek is dat de Pont Neuf, één van de bruggen over de rivier de Seine. Daar hebben mijn vrouw Hélène en ik voor het eerst gekust.”

Lees het interview met Julien Clerc over zijn gescheiden ouders, afhankelijke moeder, kinderen, liefde en droomleven in de nieuwe LINDA.162 ‘OH LÀ LÀ PARIJS’ die vanaf woensdag 17 januari in de winkel ligt. Bestel ‘m hier.

VIDEO'S | NIEUWS | LIFESTYLE | ALLES OVER LINDA. | LINDA.162 OH LÀ LÀ PARIJS

Bron: LINDA.162 | Foto: Carmen Kemmink

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser