Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Youtuber Logan Paul biedt excuses aan voor dode man in vlog

Youtuber Logan Paul biedt excuses aan voor dode man in vlog

De Amerikaanse vlogger Logan Paul heeft zijn excuses aangeboden voor een recente vlog waarin hij een dode man liet zien die zich kort daarvoor had verhangen. 

| Justine Wouterson

Op de vondst van de man, die Logan (22) überhaupt niet in een vlog had moeten verwerken, reageerde de YouTube-ster grappend met zijn vrienden.

Lees ook
Hulpverleners over werken bij de Zelfmoordlijn: ‘Soms hoor je ze langzaam uitdoven’

‘Ik wilde aandacht vragen voor zelfmoord’
Logan, die ruim vijftien miljoen volgers heeft, stuitte op het levenloze lichaam van de man in Aokigahara, een berucht ‘zelfmoordbos’ in Japan. Hij was daar met een aantal mensen naartoe gegaan omdat het er zou spoken. Naar eigen zeggen wilde Logan met zijn expeditie aandacht vragen voor zelfmoord.

Ongepaste grappen
In de inmiddels verwijderde vlog, die sinds 31 december zeker zes miljoen keer werd bekeken, reageerde Logan in eerste instantie verbijsterd op de vondst, maar maakte er vervolgens een lolletje van. Zo riep hij onder andere richting het lichaam: “Yo, leef je? Ben je ons aan het fucken?”.

Kritiek
De beelden kwamen hem op zware kritiek te te staan van beroemde Hollywoodacteurs. Zo twitterde Breaking Bad-acteur Aaron Paul dat zelfmoord geen grap is. Sophie Turner van Game of Thrones schreef: “Je maakt mensen niet bewust van een probleem, je lacht er alleen om.”

‘Op ideeën gebracht door boek’
In Aokigahara plegen sinds de jaren zestig enorm veel mensen zelfmoord. Vermoedelijk ligt de roman Kuroi Jukai van schrijver Seicho Matsumoto, waarin iemand met een gebroken hart in het bos een einde aan zijn leven maakt, aan de basis van de vele zelfdodingen. Jaarlijks zouden tussen de vijftig en honderd mensen er zichzelf naar de andere wereld helpen, en de lichamen worden door parkwachten slechts een paar keer per jaar weggehaald. Mogelijk worden veel lichamen echter nooit gevonden omdat het bos erg groot en dichtbegroeid is.

‘Zelfmoord? Praat erover’. Telefoon 0900-0113 of www.113.nl

NIEUWS | BEKEND | OPMERKELIJK | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: Still uit YouTube-video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser