Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Yolanthe poseert naakt met een vis en mensen noemen haar nu 'hypocriet'

Yolanthe poseert naakt met een vis en mensen noemen haar nu 'hypocriet'

Yolanthe Sneijder-Cabau ging uit de kleren voor een campagne tegen overbevissing. Tygo Gernandt en Anna Drijver deden dat ook. Toch ontvangt Yolanthe meer kritiek op haar deelname.

| Tim van Rodijnen

Mensen noemen de actie van de presentatrice hypocriet.

Menukaart

Op de menukaart van haar restaurant op Ibiza, XaXa, zijn namelijk talloze vissoorten te vinden, ook een aantal vissen waarvan in de campagne nadrukkelijk wordt gezegd dat ze door overbevissing onder druk staan.

Keuzes maken

Het management van de presentatrice liet gister al aan RTL Boulevard weten dat XaXa niet alleen van Yolanthe is, maar ook van Wesley en dat ze samen keuzes maken. Volgens het management eet Yolanthe al jaren geen vlees meer en probeert ze ook te minderen met het eten van vis.

Lees ook
Xess Xava (3) neemt heft in eigen handen en trekt Yolanthes bokshandschoenen aan

Reactie

Yolanthe heeft zelf ook gereageerd op alle commotie via haar Instagram. ‘Laat ik beginnen met te zeggen dat er nog zo veel dingen zijn die ik beter kan doen.. Nog zo veel te leren en te ontdekken.’ Ze vervolgt: ”Er wordt niet gevraagd om te stoppen met vis eten maar wel om bewust te worden van het overbevissen en de gevolgen daarvan, zoals het extreem bevuilen van onze mooie oceanen en de manier en tijden van het vissen.’

View this post on Instagram

Laat ik beginnen met te zeggen dat er nog zo veel dingen zijn die ik beter kan doen.. Nog zo veel te leren en te ontdekken. Ik werd voor deze bijzondere campagne benaderd om met mijn bereik te vechten voor onze oceanen. Hoe en waarom? Met deze campagne maak ik mij samen met een groep fantastische artiesten hard voor onze oceanen. We laten niet teveel van ons zelf zien, maar maken een statement voor de noodzaak van #visserijlimieten. Er wordt niet gevraagd om te stoppen met vis eten maar wel om bewust te worden van het overbevissen en de gevolgen daarvan, zoals het extreem bevuilen van onze mooie oceanen en de manier en tijden van het vissen. Met deze wereldwijde campagne proberen wij het uitsterven van heel veel vissoorten en het bevuilen van de oceanen tegen te gaan. Wil je meer weten en/of helpen? Teken dan deze petitie : save.our.fish/petitie #stopoverbevissing . . . ( Deze vissen die wij vasthouden op de foto's zijn gestorven aan de bevuiling van de oceanen. 😥 Door met ze te poseren eren wij ze en vragen we om aandacht voor hen. Misschien een beetje shocking en zeker niet prettig om te doen maar niet zo shocking als wat er nu met de oceanen en deze vissen gebeurt ) . . . In Nl zijn we al heel goed bezig en daar mogen we trots op zijn! Want wij hebben de gezondere wateren en vissen op de juiste tijden en manieren. #MaarMetZijnAllenKanHetNogSchoner #DezeCampagneStaatVoorAlleOceanen . . Our love and help is needed! Let's all fight & protect our #ocean! ❤️ . . We ask EU governments to #endoverfishing by 2020. If you wanna help our ocean too, just sign the petition save.our.fish/petitie @our_fish @fishlove2020 @fishlovecampaign

A post shared by Y O L A N T H E C A B A U (@yolanthecabau) on

 

NIEUWS | BEKEND

Bron: RTL Boulevard | Foto: LINDA.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser