Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Yolanda Hadid over ziekte van Lyme: 'Ziek zijn is natuurlijk niet sexy'

Yolanda Hadid over ziekte van Lyme: 'Ziek zijn is natuurlijk niet sexy'

Vanaf de buitenkant leek het alsof Yolanda Hadid (54) alles had. Maar in de nieuwe LINDA.163 vertelt ze aan Antoinnette Scheulderman dat niets minder waar was.

| Stephanie Kersbergen

Vanbinnen ging ze namelijk kapot aan de ziekte van Lyme.

Lees ook
Hoezó goede genen? Nichtje van Gigi en Bella Hadid treedt in hun voetsporen

Van paard naar mode

37 jaar geleden werd Yolanda Hadid – die uit Papendrecht komt – model, zonder ooit in een modemagazine te hebben gekeken. Een vriendin van Yolanda vroeg haar om in te vallen als haarmodel voor haar kappersopleiding, en van het een kwam het ander. “Ik stapte van het paard af de modewereld in. Van Holland naar Hollywood. It was meant to be.” En voor een tijdje ging alles goed, tot er vanbinnen een ziekte aan haar begon te vreten.

Gezwollen lymfeklieren

Yolanda ging zich steeds slechter voelen. Haar lymfeklieren zwollen op, ze had last van geheugenverlies en haaruitval en ze werd overgevoelig. Ze ging van arts naar arts en pas na een lange zoektocht vond ze een Belgische specialist die haar kon helpen en een diagnose stelde: de ziekte van Lyme. Over deze ziekte heeft ze een boek geschreven, Believe me. Het boek heet zo, omdat veel mensen haar klachten eerst niet geloofden. “Vanbuiten zie je er normaal uit, maar vanbinnen heb je het gevoel dat je doodgaat.”

Parasieten

Het boek geeft een eerlijk en open beeld van de ziekte. Er staan foto’s in van verkleefde borstimplantaten en enorme parasieten in haar darmen. “Het moest eerlijk en rauw zijn. Ik had geen ego meer over toen ik aan het boek begon, waardoor het me niets meer uitmaakte wat mensen van mij of mijn parasieten zouden denken.” Niet een boek wat je op een date laat zien. “Het is natuurlijk niet echt sexy. Maar wel een heel belangrijk verhaal.”

Lees het hele interview met Yolanda Hadid in de nieuwe LINDA.163 ‘HET MAG WAT KOSTEN’ of online via Blendle (€).

Hou je #beautygeheim niet voor jezelf. Deel jouw beautytip hier en maak kans op 1 van de 250 beauty goodybags t.w.v. € 350.

Benieuwd geworden naar de nieuwe LINDA.163? Kijk alvast de backstagevideo. Meer video’s zien? Meld je aan bij LINDA.tv voor meer originele video’s en LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | ALLES OVER LINDA. | #BEAUTYGEHEIM | LINDA.163 HET MAG WAT KOSTEN

Bron: LINDA.163 | Foto: Pablo Delfos

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Fee JacFee Jac

Yolanda,je bent zo dapper. Ik heb lyme sinds mijn 9e en nooit opgemerkt en kreeg het opnieuw op mijn 33e. Naar een ortomoleculair geweest en een enorme herxheimer reactie rijker. Dat is 7 jaar geleden. Ik kom er niet meer uit, alles wat Lyme beter zou moeten maken,maakt mij ziek. Ik zoveel enge dingen meegemaakt. Ik eet veels te veel medicatie om mezelf rustig te krijgen zonder paniekaanvallen die uren duren.Ik denk dat ik nu aan mijn einde ben en het niet meer haal. Ik wil niet meer vechten. Ik ben te moe. Liefs Fee.

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser