Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Rennen naar Xenos: de winkelketen verdwijnt uit het straatbeeld

Rennen naar Xenos: de winkelketen verdwijnt uit het straatbeeld

Winkelketen Xenos zal het komende jaar langzaam uit de winkelstraten verdwijnen. Droevig nieuws voor de échte fans máár gelukkig er komt een vervanger: interieur winkelketen Casa.

| Pim Prins

Minder gelukkig is dat door deze verandering 180 van de huidige 2.930 Xenos-medewerkers hun baan kwijtraken.

Lees ook
14 x Twitter gaat los op Xenos

Xenos

Het bedrijf Casa heeft al 500 winkels in acht Europese landen, maar is momenteel nog niet actief in Nederland. Er zit wel een Nederlandse tintje aan, want het is eigendom van de familie Blokker. De komende jaren moeten er circa 110 filialen en 1.900 medewerkers bij komen in Nederland. Daarbij is onder meer gekeken naar de huidige Xenos-winkels die het beste in de Casa-formule passen. Het ombouwproces moet voor de zomer van volgend jaar zijn afgerond.

Verkoop

Xenos stond al langer in de etalage. De familie Blokker zette het bedrijf in mei vorig jaar al in de verkoop. Een kleine troost voor de échte Xenos-fan: er blijven nog 60 filialen bestaan. De eerste vijftig CASA-winkels zullen voor het einde van dit jaar hun deuren openen. Voor de zomer van 2019 volgt de rest van de filialen.

NIEUWS

Bron: NH nieuws | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser