Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

'Wouter van Luijn kreeg klappen omdat hij stond te plassen'

'Wouter van Luijn kreeg klappen omdat hij stond te plassen'

De gewelddadige dood van de Amsterdamse filmmaker Wouter van Luijn op Mallorca zou niets te maken hebben met een beroving. Hij zou klappen hebben gehad omdat hij op straat stond te plassen. 

| Kirsten Zijderveld

Dat heeft de hoofdverdachte in de zaak verklaard, melden lokale media.

Beroving en geweldpleging

De Nederlander ging na de klappen tegen de grond en overleed later. De vrijdag opgepakte negentienjarige Spanjaard Adrián F. zit vast op verdenking van beroving en geweldpleging met als gevolg de dood van de 34-jarige Nederlander. Het misdrijf had plaats in een wegens drugshandel beruchte krottenwijk, Son Banya, niet ver van de luchthaven van Mallorca.

Drugs kopen

Adrián F. is drugsgebruiker en vervoert klanten van drugshandelaren van en naar Son Banya. Volgens de politie wilde de verdachte zijn slachtoffer Van Luijn beroven van 700 euro toen hij drugs wilde kopen, aldus lokale media.

Lees ook
Vrienden en collega’s herdenken Wouter van Luijn (34): ‘Hij was een echte vakman’

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser