Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Vrienden en collega's herdenken Wouter van Luijn (34): 'Hij was een echte vakman'

Vrienden en collega's herdenken Wouter van Luijn (34): 'Hij was een echte vakman'

De 34-jarige filmeditor Wouter van Luijn werd vorige week vrijdag om het leven gebracht op Mallorca. In een artikel van ‘het Parool’ beschrijven vrienden en collega’s hoe bijzonder hij was.

| Elisa Heisen

Met zijn kalme karakter wist hij zelfs de meest gestreste regisseur tot rust te brengen, vertellen ze.

Harde werker

Wouter van Luijn haalde in 2008 zijn diploma op de Filmacademie in Amsterdam en werkte de afgelopen jaren keihard aan korte films, reclames en videoclips. Typerend voor Wouter was zijn enorme werkdrift, beschrijft regisseur Michiel ten Horn. Wouter werkte uren, dagen en zelfs weken aan de montage van zijn projecten. Hij was een echte vakman, die een matig geacteerde scène naar een hoger niveau kon tillen met zijn montagetechniek.

Humor

Hij werkte zo hard, dat hij soms tegen zichzelf in bescherming moest worden genomen, zegt actrice Sanne Vogel. Ze wilde alleen nog maar met hem samenwerken, maar zag ook dat hij wel echt (te) veel werk had. Ze was dan ook trots dat hij eindelijk op vakantie ging om even bij te komen. ”En wat niet onvermeld mag blijven is zijn ontzettende gevoel voor humor.”

Lees het hele verhaal via het Parool.

Lees ook
‘Filmeditor Wouter van Luijn doodgeslagen om 700 euro’

NIEUWS | KRANTENTIP

Bron: Parool | Foto: Facebook/Wouter van Luijn

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser