Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

In Amsterdam is nu de grootste hondenshow: is het dierenleed of dierenplezier?

Vandaag begint het weer: World Dog Show, het evenement waar honden – samen met hun baasjes – optreden. Wat beweegt de hondenbezitters om aan de shows mee te doen?

| Yara Mureau

De Volkskrant sprak een aantal hondentrainers die aanwezig waren bij World Dog Show.

Hondenshows

Dit jaar komen er 33.650 honden (mét baasje) naar de Amsterdamse RAI om gekeurd te worden op onder andere ‘erfelijke eigenschappen, verhoudingen en het gebit’. Een kleine minuut ‘draven’ de honden rond in de ring, waarna een jury ze controleert en ervoor kiest het dier naar de volgende ronde te laten gaan of te laten afvallen. Wat er zo leuk aan is? ‘De zucht naar erkenning speelt zeker een rol, geven de hondenbezitters toe, maar bovenal is “iets” doen met de hond, en dan als eenheid optreden, al leuk op zichzelf’, schrijft de Volkskrant.

Protesterende mensen

Bij de RAI zal vandaag niet alleen hondengeblaf te horen zijn; er zullen ook mensen protesteren. Veel mensen zien deze hondenshows als dierenmishandeling. “Je ontneemt een hond zijn eigenheid. Die shows zijn voor veel honden enorm stressvol”, vindt Sarah Pesie van Dier&Recht. De organisatie vindt de gezondheids- en andere testen ‘ontoereikend’. Raad van Beheer-directeur én keurmeester van het evenement Rony Doedijns vindt dat dierenactivisten een ‘overdreven beeld schetsen’. “Onzin. Bij ons zijn het vrijwel allemaal amateurs, hondenliefhebbers”, zegt hij.

Lees het hele stuk hier.

Lees ook
Hondenshow met jack russell loopt helemaal in de soep

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

VIDEO'S | NIEUWS | DIEREN | KRANTENTIP

Bron: de Volkskrant | Foto: Getty

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser