nieuws

'Zondag met Lubach' wint Gouden Televizier-Ring 2017

'Zondag met Lubach' wint Gouden Televizier-Ring 2017

‘Zondag met Lubach’ (VPRO) is de winnaar van de Gouden Televizier-Ring 2017. Arjen Lubach ontving de prijs uit handen van ‘All You Need Is Love’-presentator Robert ten Brink.

| Boris Lemereis

Dat werd zojuist bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Gala 2017.

Lees ook
Eva Jinek wint Zilveren Televizier-Ster 2017 voor beste presentatrice

Televisiegala
De satirische nieuwsshow won met 47 procent van de stemmen de felbegeerde Gouden Televizier-Ring tijdens de 52e editie van het televisiegala in Amsterdam.

Ontzettend terecht
“Wat ontzettend terecht dat wij deze prijs hebben gewonnen”, grapte Lubach in zijn dankwoord. “Ik moet natuurlijk veel mensen bedanken. Ik mag het natuurlijk allemaal presenteren, dat is te gek, maar achter de schermen… ben ik ook heel belangrijk. Nee, serieus, voor alle cameramensen vind ik het geweldig… dat ze met mij mogen werken”, vervolgde hij. In een echt serieuze noot prees hij zijn medewerkers: “Deze mensen zijn het hart en de ziel van dit programma.”

Andere genomineerden
De andere genomineerde programma’s waren Beste zangers en Expeditie Robinson. Presentator Arjen Lubach was tot tweemaal toe de bron van video’s die wereldwijd viraal gingen. Voorafgaande aan het tv-gala in de AFAS Live had Lubach de led-schermen van de naburige Ziggo Dome ‘gekaapt’ om stemmen te trekken.

Jinek en Genee
Eerder op de avond werd al bekend dat Eva Jinek de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentatrice kreeg. Wilfred Genee streek bij de mannen met de eer. Jinek kreeg de prijs uit handen van Spoorloos-presentator Derk Bolt. Voetbal Inside-presentator Genee kreeg de prijs van meervoudig winnares Chantal Janzen.

Niks voorbereid
“Ik heb niets voorbereid, want als ik dat doe win ik niet”, zei Jinek. Ze dankte de KRO-NCRV dat ze zichzelf mag zijn en raadde ook mensen thuis aan om zichzelf te blijven. ,,Ik doe dit voor jullie, maar dat ik zoveel waardering krijg, is fantastisch.”

Angela Schijf en Jeroen van Koningsbrugge
Bij de prijzen voor beste acteur won Jeroen van Koningsbrugge bij de mannen voor zijn acteerprestaties in Smeris en Riphagen. Bij de vrouwen won Angela Schijf opnieuw voor haar rol van Eva van Dongen in de politieserie Flikken Maastricht.

En Erik de Vogel dan?
Erik de Vogel zag de prijs voor zijn rol van slechterik Ludo in Goede tijden, slechte tijden aan zijn neus voorbij gaan. Dit ondanks een intensieve lobby door Arjen Lubach.

 

NIEUWS | TV | BEKEND

Bron: Televizier / ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser