Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Wilders vindt schadeclaim te gek voor woorden

Wilders vindt schadeclaim te gek voor woorden

Geert Wilders van de PVV vindt het “echt te gek voor woorden” dat er mensen zijn die een schadevergoeding willen voor zijn omstreden Marokkanen-uitspraken van maart 2014.

| Anouk Kemper

Tientallen mensen willen dat, liet het Openbaar Ministerie (OM) vandaag weten.

Haat
Over de hoogte van de gevraagde schadevergoeding wil het OM niets zeggen. Volgens de aanklager heeft Wilders zich schuldig gemaakt aan het aanzetten tot discriminatie en haat en het beledigen van een groep mensen. Advocaat en hoogleraar Göran Sluiter liet vandaag al weten dat hij twee organisaties en een aantal mensen vertegenwoordigt die schadevergoeding eisen in de zaak.

Betalen
Op 18 maart staat een regiezitting gepland in de strafzaak tegen Wilders. Vermoedelijk wordt de zaak in oktober inhoudelijk behandeld. Als Wilders veroordeeld wordt, kan de rechter hem ook veroordelen tot het betalen van een schadevergoeding.

Minder minder minder
Tijdens een campagnebezoek aan het Haagse stadsdeel Loosduinen op 12 maart 2014 zei Wilders dat Den Haag “een stad met minder lasten en als het even kan wat minder Marokkanen” zou moeten worden. Op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen een week later vroeg Wilders de zaal met PVV-kiezers of ze meer of minder Marokkanen wilden. Het publiek scandeerde “minder, minder, minder”. Na de uitspraken kreeg het OM ruim 6400 aangiften binnen.

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

an an

Het is een schijntje wat deze mensen willen vergeleken met dehaat en voor oordeel wat deze man aan gericht heeft dankzij de media, dat wel ,ik zou zijn partij verbieden weg met de pvv pediga en alle extrmisten

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser