nieuws

Het gaat niet zo lekker met Boris Becker: de val van een gevierd tenniskampioen

Het gaat niet zo lekker met Boris Becker: de val van een gevierd tenniskampioen

Mindere tijden voor de Duitse oud-tennisser Boris Becker (49). Ooit was hij miljonair, maar inmiddels heeft hij een schuld van een luttele 61 miljoen euro. 

| Roos Wiegerinck

Zijn medailles en bekers lopen nu kans om op de veiling te belanden.

Lees ook
Boris Becker vindt dat hij op Van Gogh lijkt

Een wilde (tennis)carrière
Op zijn zeventiende werd Boris Becker in 1985 de jongste winnaar ooit van het prestigieuze tennistoernooi Wimbledon. Hij staat bekend om zijn legendarisch harde service. Inmiddels is hij coach van de Duitse tennissers en commentator bij Eurosport en BBC. Werk genoeg, zou je denken, maar de schulden stapelen zich op.

Bezemkast-affaire
In 1993 trouwde Becker met ex-fotomodel Barbara Feltus. Terwijl zij beviel van hun kind in het ziekenhuis, bezwangerde hij een Russisch fotomodel in de bezemkast (later verkondigde hij in een Brits programma dat het ‘op de trap’ was gebeurd). Zijn huwelijk was voorbij, hij moest twee miljoen euro plus een appartement in Londen en een alimentatie van 10.000 euro betalen aan de zwangere Russin.

Failliet
Afgelopen juni verklaarde de rechtbank in Londen Becker failliet, omdat hij 10 miljoen Britse ponden moest betalen, die hij had geleend van een particuliere bank. Zijn vriend Hans-Dieter Cleven krijgt nog bijna 40 miljoen van de tennisser – met andere schuldeisers erbij komt het bedrag op 61 miljoen. Sebastiaan Kayser, Becker-volger van de Duitse krant Bild, zegt in het AD: “Als het hard wordt gespeeld, zullen ze ook de trofeeën gaan veilen, die vooral een emotionele waarde hebben.”

Trofee kopen?
Volgens de Duitse krant de Bunte moeten de bezittingen van Becker worden geveild als het schuldbedrag echt zo hoog is. Een van de bekers die dan zou worden geveild, is de beker van zijn eerste gewonnen Wimbledon in 1985.

Geen boterham minder
Oud-tenniscoach en televisiepresentator Marin Šimek blijft er nuchter onder in het AD. “Weet je, Becker blijft Becker. Iemand die op zijn zeventiende Wimbledon heeft gewonnen en daarna nog heel veel meer. Hij heeft lang genoeg geld gehad en nu heeft hij even geen geld. Boris Becker zal heus niet van de honger sterven.”

NIEUWS | BEKEND | SPORT | BUITENLAND

Bron: AD | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser