Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

BzV: Marnix valt met de worst in huis

BzV: Marnix valt met de worst in huis

Vandaag in Boer zoekt Vrouw: de vriendinnen van Marit vragen zich af hoe lang het stand gaat houden en Jaap heeft last van een vlieg.

| Charlotte Olthoff

Columnist Charlotte Olthoff zit weer met haar hark paraat.

Lees ook
Vorige week: Michelle en Maarten kunnen niet wachten tot de camera’s weg zijn

Jaap heeft last van een vlieg
Jaap heeft de hele nacht liggen fantaseren over de vrouw die bij hem thuis gaat rondhuppelen. Dat is Marian. Er wordt gehuild. En na wat aanmoediging wordt er ook geknuffeld. Petra haalt nog even haar bed af. Ze gunt Marian en Jaap alle liefde. Jaap heeft een vlieg op zijn been. Marian verstaat ‘verliefd’. Jaap – de romanticus – herhaalt dat hij werd gestoord door een vlieg. Petra pakt Jaap bij het afscheid nog eens stevig vast. Ze vertrekt met een roos, maar Marian heeft de hoofdprijs: levenslang bouvardia’s. Jaap komt op huisbezoek. Marian maakt kippensoep en de kinderen hebben een taart laten maken met roze marsepein, parels en ‘J&M hartje’. We vinden het jammer dat Jaap geen Simon heet. Marian laat Jaap haar favoriete plekje zien. Het kijkt uit op een mesthoop. Weer wordt er getongd. Dan gaan ze naar Noorwegen. Marian vindt het hotel maar stinken. Ze vleien zich op het hemelbed. Jaap denkt dat hij daarin heerlijk kan slapen. Knipoog.

Nee, ik zei niet ‘verliefd’. Er zit een vlieg op zijn been.

Marnix valt met de worst in huis
Jannukkig zet met tegenzin het ontbijt op tafel. Marnix kan niet eens meer kiezen wat hij wil ontbijten. Hij heeft geen oog dichtgedaan, dus hij is niet te genieten. Bertine heeft weer een psychedelische jurk aangetrokken. Ze wil niet naar huis, want ze voelt zich heel erg door Marnix begrepen. Jannukkig heeft zich door de gebruiksaanwijzing van Marnix geworsteld, maar twijfelt of ze hem wel leuk vindt. Jannukkig is de winnaar. Die zagen we niet aankomen. Marnix zegt: “Bertine, het scheelde weinig”. Jannukkig wil weten waarom. Als Yvon Bertine wegsleept van het slagveld, vliegt het nieuwe koppel elkaar niet bepaald in de armen. Na een paar weken ‘tijd voor mezelf’ onderwerpt Jannukkig Marnix aan de ultieme test: een lunch met haar ouders. Marnix valt met de worst in huis. Wim, de nieuwe schoonvader, maakt meteen een goeie indruk: “Ik had je groter verwacht”. Marnix twijfelt: zal de vonk overslaan of slaat de vlam in de pan?

Michelle laat haar ware aard zien
Michelle gaat langs bij Maarten. Die woont nog bij zijn moeder. Michelle heeft geen lullig boeketje meegenomen. En haar nieuwe schoonmoeder krijgt ook voor een maand champignons. Wat een verrassing; er wordt appeltaart gegeten. Michelle vertelt over haar huisdieren en dat ze zo van healen houdt. Haar schoonmoe is er ook in thuis. Ze praten over tarot. Maarten maakt het niks uit, als hij maar naar Michelle kan kijken. Zus Femke is net Maarten, maar dan met lang haar en een tongpiercing. Maarten gaat op zichzelf wonen in het durp. De kraan lekt en het kristal ligt al in de oplader. Maarten stuurt Michelle de zolder op in rok. Waarom mag Joost weten, totdat ze weer die trap af moet en hij beneden blijft wachten. Ze gaan op trip naar Athene. Michelle is ziek. Ze wil niks: niet in bad, niet in de sauna. Ze is pleurischagrijnig. Maarten moet met z’n tengels van haar afblijven. En dan juist weer niet.

Michelle is ziek. Dan moet je niet aan haar zitten.

Van je vriendinnen moet je het hebben
Wim is bij Marit. Hij heeft een souvenir van de boerderij meegenomen: een permanente vlieg op zijn rug. Marit heeft heel studentikoos haar tafel op de stoep gezet. Alle studiegenoten komen langs. Ze zijn allemaal dokter. En ze gaan er vol op. Of Marit wel van Wim op vakantie mag? En of-ie jaloers is? Twee vriendinnen vertellen in een twee-op-eentje met de cameraman dat ze hopen dat dit een beetje standhoudt, want Marit is wel vaker verliefd. Van je vriendinnen moet je het hebben. Wim en Marit gaan op city trip naar het Italiaanse Trentino. Marit test het kasteelbed heel opzichtig op zijn bouncebaarheid.

Lekker studentikoos met de tafel op de stoep.

Roel komt rechtstreeks van Schiphol
Steffi is tot over haar oren, maar Roel is ‘m voor drie weken gevlogen naar Peru. Ze heeft in de tussentijd heel hard haar hoofd gestoten. Roel is na 24 uur in het vliegtuig, zonder douchen en tandenpoetsen, direct in een taxi gesprongen richting Steffi. Er wordt geknuffeld en gekust en het maakt Steffi niks uit dat hij een beetje riekt onder de oksels. Steffi krijgt een sjaal gemaakt van babyalpaca. Zo en kan de cameraploeg nu opzouten? Er moet worden gewipt. Oh nee, Roel wil nog even wat kwijt. ‘Uhm, ik moet je wat vertellen, we waren op een avond in een hostel. En er waren wat meisjes. Uit Zweden. En toen…’ Oh nee, grapje! Steffi en Roel gaan gezellig doen in het Zwitserse Bern. Ze vleien zich met cameraploeg en al op het hotelbed. Steffi lust geen champagne. Roel drinkt het liefst bier, maar op vakantie is hij op avontuur gegaan: hij heeft voor het eerst rode wijn gedronken.

Of de cameraploeg even wil wegwezen.

Bekijk de uitzending hier.

NIEUWS | TV | WIJ KIJKEN BOER ZOEKT VROUW

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser