nieuws

Wietze over breuk met Mattie: 'Ik dacht alleen: wat de fak is hier gebeurd?'

Radio-dj Wietze de Jager (28) werd dit jaar stiekem buitenspel gezet door zijn collega en beste vriend Mattie Valk. In LINDA.160 ‘HET WAS EEN BIZAR JAAR’ doet Wietze zijn verhaal.

| Yara Mureau

Een ‘matennaaier’: zo noemde Wietze Mattie, met wie hij vijf jaar een radioshow deed op Qmusic.

Lees ook
Terug op de radio: Wietze de Jager tekent contract bij Radio 538

Kansen
Het duo stond op het punt om radiogeschiedenis te schrijven, vertelt Wietze in de nieuwe LINDA. “We kregen de ochtendshow op non-stop muziekzender Sky Radio. Daarvoor zouden wij als enigen een live ochtendshow gaan maken. In Nederland is dat nog nooit vertoond.” Ze besloten er samen voor te gaan. Maar Mattie werd – achter Wietzes rug om – benaderd om bij Q te blijven. “Ik zei tegen hem: ‘Je moet doen waar je je goed bij voelt. Ik ga je niet pushen.’ Mattie antwoordde: ‘Ja, je hebt gelijk, we gaan dit samen doen.'”

Solo
Na een intensieve week (Mattie en Wietze zaten een week geboeid aan elkaar), ging Wietze met zijn vrouw en dochter op vakantie. “Hij belde en zei: ‘Poeh, ik heb toch mijn twijfels’. Ik vond zijn telefoontje vreemd.” In die week appte Wietze zijn ‘broeder’ een paar keer, zonder reactie. De volgende dag kreeg hij wél een appje. ‘Ik rijd nu naar Q om te tekenen. Ik blijf hier. Heel kut hoe het gegaan is.’ “Mattie bleek solo verder te gaan.”

Ziek gemeld
“Ik dacht alleen maar: wat de fak is hier gebeurd.” Toch ging Wietze na zijn vakantie de studio weer in met Mattie. “Ik was een beetje stil. Hij was gewoon zijn oude zelf. Blijkbaar kan hij dat. Ik ben een dag in de studio geweest, daarna heb ik me ziek gemeld.”

Ingetuind
Achteraf concludeerde Wietze dat dit alles al veel langer speelde. “Ik was er ingetuind, en Sky Radio met mij.” Inmiddels interesseert het verleden hem niet meer: Mattie “moet zelf maar weten of dat dikke contract en die auto onze breuk waard waren.”

Lees het uitgebreide verhaal van Wietze de Jager in LINDA. 160 ‘HET WAS EEN BIZAR JAAR’. Het nieuwe nummer ligt vanaf woensdag 15 november in de winkel. Wil je ‘m direct online bestellen, dan kan dat hier.

NIEUWS | BEKEND | ALLES OVER LINDA. | LINDA.160 HET WAS EEN BIZAR JAAR

Bron: LINDA. 160 'HET WAS EEN BIZAR JAAR' | Foto: LINDA. 160 Fotograaf Blommers/Schumm

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser