Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

weekendweer

Oppassen geblazen: eerste herfststorm in aantocht, met kans op windkracht 9

Oppassen geblazen: eerste herfststorm in aantocht, met kans op windkracht 9

Wen maar niet aan de huidige nazomer, want er is onvervalst herfstweer op komst. Volgens Weeronline kan het vrijdag zelfs gaan stormen, met kans op windkracht 9 (!).

| Jorieke van Noorloos

Zaterdag neemt de wind even af, maar zondag komt er opnieuw veel wind aan.

Bewolking, regen en wind

De middagtemperaturen komen vanaf vrijdag uit op 16 tot 18 graden, een stuk kouder dan nu. Bovendien wordt het wisselvallig met meer bewolking, regen en soms veel wind. Diezelfde dag trekt in de nacht en ochtend een regenzone van west naar oost over het land. Voor de regen uit wordt het nog 17 tot 20 graden. In de middag is de temperatuur gedaald naar slechts 16 graden en is er kans op felle buien met een klap onweer.

Lees ook
Dankzij een windvlaag weten we eindelijk hoeveel haar Donald Trump heeft

Windkracht 9

De wind piekt waarschijnlijk vrijdag in de ochtend en is dan aan zee en op de Wadden stormachtig. In de ochtend draait de wind van zuidwest naar west. Sommige weermodellen berekenen zelfs tijdelijk windkracht 9. Als dat inderdaad gebeurt, is de eerste herfststorm van het jaar een feit.

Even rust, dan weer wind

Zaterdag is het iets rustiger. De dag start met een aantal buien en een stevige westenwind. Later op de dag wordt het rustiger en komt er meer ruimte voor de zon. Zondag zwelt de wind mogelijk weer aan, maar hoe hard het precies gaat waaien, is nu nog onzeker. De computerberekeningen lopen sterk uiteen van ‘slechts een matige wind’ tot ‘een zware storm’.

Lees ook
Plotselinge windvlaag blaast tientallen festivaltenten de lucht in

NIEUWS | WEEKENDWEER

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer weekendweer

Lees dit ook even

Please update your browser