Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

weer

Nog iets te wensen? Vannacht en morgen zijn er heel veel vallende sterren te zien

Nog iets te wensen? Vannacht en morgen zijn er heel veel vallende sterren te zien

Als je nog wensen hebt en op een goed moment wacht, zorg dan dat je vannacht (en morgennacht) wakker blijft of je wekker zet, want er zijn weer vallende sterren te zien.

| Yara Mureau

Je kunt je wekker het best om iets voor zessen zetten, want dan schieten er zo’n tachtig tot honderd (!) meteoren per uur langs de hemel.

Vallende sterren

Mocht je de sterrenregen vannacht willen zien, dan moet je naar het westen kijken. Ook morgennacht, vrijdag op zaterdag, zijn er vallende sterren te zien. Op sommige plekken zullen de sterren beter te zien zijn dan op andere, maar het ziet er naar uit dat het weer gunstig is.

Lees ook
Zo bereid je je voor op de spectaculaire sterrenregen van de komende avonden

Sterrenregen

De maan gaat al vroeg in de nacht onder en de zon komt laat op, dus het licht zal de sterrenregen niet verstoren. Wel is het koud: tussen de -1 en -4 graden. In het noorden is er aankomende nacht en morgennacht meer bewolking, dus daar zul je wat minder te zien krijgen. Mocht dat daadwerkelijk zo zijn, dan krijg je een herkansing op 4 januari, want dan is de volgende grote sterrenregen.

NIEUWS | WEER

Bron: ANP | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer weer

Lees dit ook even

Please update your browser