Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

parasol of paraplu

Lowlandsgangers krijgen redelijk weekend: het wordt grijs, maar blijft overwegend droog

Lowlandsgangers krijgen redelijk weekend: het wordt grijs, maar blijft overwegend droog

Vandaag start in Biddinghuizen de 26e editie van Lowlands. Met enkele door onweer en hoosbuien geteisterde edities nog vers in het geheugen, lijken festivalgangers ditmaal een rustiger weekend tegemoet te gaan.

| Justine Wouterson

Het feestende publiek zal de zon helaas niet al te vaak te zien krijgen, maar er is geen reden tot klagen.

Prima festivalweer

Het lijkt er immers op dat het het grootste gedeelte van het weekend droog blijft. Het is grijs en er kan wat (mot)regen vallen, maar met temperaturen van zo’n 23 á 25 graden en weinig wind krijgt het weer van weerinstituut WeerOnline een keurige zeven voor beide weekenddagen – dat wordt volop genieten van deze optredens.

Tweedeling

De rest van het land heeft dit weekend te maken met grote verschillen. Aan zee is het vanmiddag heerlijk zonnig zomerweer, maar landinwaarts wordt het wisselend bewolkt met een mix van zon en stapelwolken. De meeste regenbuien hebben na het middaguur het land verlaten, maar een enkel buitje kan niet worden uitgesloten. Het wordt zo’n 21 graden aan zee tot 24 in delen van Brabant en Limburg.

Rollen omgedraaid

Zaterdag lijken de rollen even omgedraaid en start de dag in het binnenland zonnig, maar krijgt de kust te maken met grijze luchten en lokaal een beetje (mot)regen. In de middag breidt die bewolking – waar af en toe wat regen uit kan komen – zich echter ook uit naar het midden van het land. Enkel het zuiden, zuidoosten en oosten worden getrakteerd op mooi Hollands zomerweer met een mix van zon en stapelwolken. Het wordt ongeveer even warm als vandaag.

Opnieuw grijs, wél iets warmer

Zondag begint op de meeste plaatsen grijs, maar in het zuiden breekt geleidelijk de zon door. Die bereikt naar alle waarschijnlijkheid niet de rest van het land, waar het wederom bewolkt blijft en wat (mot)regen kan vallen. Wél krijgen we te maken met iets warmere lucht dankzij een zuidwestenwind, waardoor het in de kustprovincies zo’n 23 graden kan worden en tot wel 27 in Limburg.

Lees ook
Deze elf optredens mag je dit jaar écht niet missen op Lowlands

NIEUWS | WEER | PARASOL OF PARAPLU

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer parasol of paraplu

Lees dit ook even

Please update your browser