Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

We mogen onze smartphone uitzetten na werktijd, vindt de PvdA

We mogen onze smartphone uitzetten na werktijd, vindt de PvdA

Als je na een lange dag werken thuis komt, nog éven een paar e-mailtjes beantwoorden, of een berichtje aan je baas sturen. Herkenbaar, maar niet goed, vindt de PvdA.

| Boris Lemereis

Daarom wil de partij dat werknemers het recht krijgen om niet bereikbaar te zijn.

Lees ook
Fransen mogen hun smartphone buiten werktijd uitzetten van de rechter

Quality time
“Na een lange dag werken is het fijn om ‘qualitytime’ door te brengen met het gezin of vrienden”, zegt lijsttrekker Lodewijk Asscher bij RTL Nieuws. “Dat gaat lastig als een baas of collega in je hoofd fluistert dat je nog een mailtje moet bekijken of berichtjes ontvangt.” De politicus weet waarover hij spreekt, want zijn telefoon “mag en kan eigenlijk nooit uit”.

Burn-out
De PvdA is bang dat de continue druk om bereikbaar te zijn tot een steeds vagere grens tussen werk en privésfeer leidt. Dat zou kunnen resulteren in een burn-out of verstoorde relaties in het gezin.

Geen verbod
De PvdA wil dat werkgevers met werknemers, vakbonden en ondernemingsraden gaan overleggen over de bereikbaarheid buiten werktijd. Ze vinden trouwens niet dat thuiswerken verboden moet worden, maar willen dat werknemers zelf de keuze kunnen maken. Het plan is niet nieuw: eerder bepaalde een rechter in Frankrijk dat werknemers in dat land het recht hebben onbereikbaar te zijn.

NIEUWS

Bron: RTL Nieuws | Foto: Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser