Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Waterschap waarschuwt kinderen om niet in waterplassen te spelen

Waterschap waarschuwt kinderen om niet in waterplassen te spelen

Vandaag valt er voor het eerst in maanden weer een grote hoeveelheid regen. Op meerdere plekken in het land leidt dat tot wateroverlast.

| Stijn de Vries

Dat leent zich uitstekend voor speelpartijtjes in de waterplassen, maar dat is niet zonder gevaar.

Diarree

Klaas Jansen van Waterschap Drents Overijsselse Delta vertelt tegen RTV Oost: “Pas op. Want de riolen kunnen de overlast mogelijk niet aan en dan wordt het regenwater vermengd met rioolwater. Wie ermee in contact komt, heeft kans op gezondheidsklachten. Denk aan diarree, overgeven, keelpijn of huidklachten.”

Vermijden

De GGD en het waterschap adviseren contact met de waterplassen zoveel mogelijk te voorkomen. Gebeurt dat wel, dan is het handig om je handen te wassen of onder de douche te stappen.

Verontwaardiging

De hoeveelheid regen die verwacht wordt is nog te weinig om het watertekort aan te vullen. “Ik kan me voorstellen dat mensen dat denken”, zegt Jansen. “Maar er is de afgelopen periode zo weinig gevallen, dat het echt nog maanden gaat duren voordat de hoeveelheid water weer op peil is.” Op Twitter delen mensen ondertussen hun waterige uitzichten.

Lees ook
Dat is nogal een verschil: regen, onweer en zelfs hagel op de planning

NIEUWS | KINDEREN

Bron: RTV Oost | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser