Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Mooie sneakpiek: dit is de eerste kerstchocolade van Tony's Chocolonely

Mooie sneakpiek: dit is de eerste kerstchocolade van Tony's Chocolonely

Voor iedereen die straks geen chocoladeletters en pepernoten meer kan zien: houd moed. LINDAnieuws spotte zomaar het nu al beste kerstcadeau, afkomstig van Tony’s Chocolonely.

| Martine Schut

Een chocoladekerstboom met glühwein. Nadat wij weer enigszins gekalmeerd waren, belden we met ‘chocoloco’ Pascal van Ham, verantwoordelijk voor de marketing bij Tony’s Chocolonely.

Lees ook
Tony Chocolonely gaat de boer op met deze nieuwe choCOLAdesmaken

Een chocoladekerstboom nog voor de Sint in het land is, da’s vroeg?
“Ja, dat was eigenlijk nog niet helemaal de bedoeling. Eigenlijk wilden wij zelf pas na Sinterklaas hiermee naar buiten komen, maar er is een aantal kleinere cadeauwinkels dat ervoor kiest om het nu al in de winkel te leggen. Hij is voor hen namelijk nu al bestelbaar in onze webshop. Ook omdat daar vaak een langer logistiek proces achter zit. En nu zie je dat-ie dus al opduikt. Mensen hebben zoiets van: ‘Jammer dat ik zo’n leuke reep maar drie weken in de winkel kan verkopen.’ Daarom leggen sommigen hem nu al in de winkel.”

De consument kan hem nog niet kopen, toch?
Nou eerst niet, dat klopt. Maar doordat dit nu gebeurt (hij is gespot door LINDA. en ligt al op sommige plekken in de winkel) heb ik zojuist overleg gehad, dat het nu wel kan. Wij gaan er zelf nu nog niet heel actief aandacht aan geven, maar hij is dan wel voor consumenten in onze webshop te krijgen. Als mensen hem tóch nu al in huis willen hebben, dan kan dat.”

Vertel, wat voor ‘reep’ is het eigenlijk?
“Hij is echt ongelooflijk lekker. Ik heb hem zelf al geproefd. Dit is echt mijn favoriet. Het is een kerstboom met de smaak glühwein – met een een spoortje van alchohol inderdaad- die je in de boom kunt hangen. De kerstboom zit in een ongelijk verdeelde reep en als je de stukjes rondom af eet, blijft de kerstboom over en daar zit dan een gaatje in. Die kun je dan met een lintje in de boom hangen. Het is geen limited edition (dat zijn er altijd drie), maar wel een tijdelijk verkrijgbare ‘reep’. Het is de eerste keer dat we met speciale kerstchocolade komen: de smaak is nieuw, de verpakking is nieuw en de vormgeving van de chocola is nieuw.”

Je proeft de kerst dus, je wordt er toch niet dronken van hè?
“Nee hoor, dat niet. Er zit wel een heel klein beetje alcohol in dat is achtergebleven. Maar dat is evenveel als er in alcohol vrij bier zit, namelijk o,1 procent. Wij wilden daar wel duidelijk over zijn. Als je het bijvoorbeeld aan kinderen wil laten proeven of je hebt een overtuiging dat je geen alcohol wil drinken, moet je wel laten weten wat erin zit. Wij vonden het wel lollig die glühwein-smaak in een reep te hebben. De ingrediënten die het drankje bevat, zitten ook echt in de chocola: sinaasappel, kruidnagel, kaneel en rode wijn. Je wordt er heel warm van.”

schermafbeelding-2016-11-04-om-12-54-16

NIEUWS | LIFESTYLE

Bron: LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser